18 °C Budapest
Person Putting Coin In Piggy Bank At Table

Feléled a bankbetét: már 9 százalékos kamatot is adnak egy évre

2022. szeptember 15. 09:00

A sokáig alacsony betéti kamatok lassan követik az emelkedő alapkamatot is, a folyamat egyik legújabb példája a Gránit Bank két kiemelt ajánlata, amely hat hónapra 7, egy évre pedig már 9 százalékos kamatot fizet – utóbbi ebben a kategóriában az elérhető legmagasabbnak számít jelenleg. A meglévő, rövid lejáratú betétek kamatait is emelte a pénzintézet, amely a lakossági ügyfélszám és a betétállomány növekedésén is meglátszik – közölte a bank a Pénzcentrummal.

Az utóbbi évtizedben a rendkívül alacsony kamatok mellett szinte kiveszett a megtakarítási formák közül a klasszikus bankbetét, és egy ideig a kamatkörnyezet emelkedésével sem jelentkeztek a vonzóbb ajánlatok a piacon.

Az utóbbi hetekben ez változni látszik, jelenleg a Gránit Bank kínálja a néhány éve még elképzelhetetlen 9 százalékos kamatot 12 hónapra.

Csak egy bankszámla a feltétel

A Gránit Bank a szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működik, és ezt a költséghatékonysági előnyt érvényesíti szolgáltatásainak árazásában, így betéti kondícióinál is – közölte a pénzintézet a Pénzcentrummal.

A banknál több lejáratra, 5-9 százalék közötti éves kamattal, és EBKM mutatóval lehet betétet lekötni, a feltétel mindössze az aktív bankszámla megléte.

A bank kiemeli, hogy a számlanyitás díjmentes, otthonról is elintézhető, teljesen online folyamat, szelfivel vagy Gránit VideóBankon keresztül is nyitható a betétek lekötéséhez havidíjmentes bankszámla.

Kiemelt ajánlatok

Mint azt a bank közölte, a meglévő lejáratok mellett két új lakossági betét is elérhető az augusztus közepén kezdődött és szeptember végéig tartó akcióban. Ezek egyike a 6 hónapos és évi 7,00 százalékos kamatot fizető (EBKM 7,00 %), KamatMax betétet, valamint a 12 hónapos és aktuálisan 9 százalékos kamatot (EBKM 9%, a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 2,75%) fizető KamatMax Plusz betétet. Az új betétek meglévő és új ügyfeleknek egyaránt elérhetők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője
Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője

Nő a betétállomány

A bank számos további 12 hónapos vagy annál rövidebb lekötési idejű betétjének kamatait is az emelkedő kamatkörnyezethez igazította a napokban, így már 1 hónapos – feltétel nélküli – lekötés esetén is elérhető évi 5 százalékos kamat.

A kamatemelést kedvezően fogadták a megtakarítók, részben ennek is köszönhető, hogy az új ügyfelek számlanyitása idén, azaz január elejétől szeptember végéig több mint 56 százalékkal magasabb, mint az elmúlt év azonos időszakában, a napokban pedig megnyitottuk a 100 ezredik bankszámlát is

– mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője, hozzátéve, hogy a lakossági betétállomány is 22 százalékkal növekedett ugyanezen időszak alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem