14 °C Budapest
Person Putting Coin In Piggy Bank At Table

Feléled a bankbetét: már 9 százalékos kamatot is adnak egy évre

2022. szeptember 15. 09:00

A sokáig alacsony betéti kamatok lassan követik az emelkedő alapkamatot is, a folyamat egyik legújabb példája a Gránit Bank két kiemelt ajánlata, amely hat hónapra 7, egy évre pedig már 9 százalékos kamatot fizet – utóbbi ebben a kategóriában az elérhető legmagasabbnak számít jelenleg. A meglévő, rövid lejáratú betétek kamatait is emelte a pénzintézet, amely a lakossági ügyfélszám és a betétállomány növekedésén is meglátszik – közölte a bank a Pénzcentrummal.

Az utóbbi évtizedben a rendkívül alacsony kamatok mellett szinte kiveszett a megtakarítási formák közül a klasszikus bankbetét, és egy ideig a kamatkörnyezet emelkedésével sem jelentkeztek a vonzóbb ajánlatok a piacon.

Az utóbbi hetekben ez változni látszik, jelenleg a Gránit Bank kínálja a néhány éve még elképzelhetetlen 9 százalékos kamatot 12 hónapra.

Csak egy bankszámla a feltétel

A Gránit Bank a szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működik, és ezt a költséghatékonysági előnyt érvényesíti szolgáltatásainak árazásában, így betéti kondícióinál is – közölte a pénzintézet a Pénzcentrummal.

A banknál több lejáratra, 5-9 százalék közötti éves kamattal, és EBKM mutatóval lehet betétet lekötni, a feltétel mindössze az aktív bankszámla megléte.

A bank kiemeli, hogy a számlanyitás díjmentes, otthonról is elintézhető, teljesen online folyamat, szelfivel vagy Gránit VideóBankon keresztül is nyitható a betétek lekötéséhez havidíjmentes bankszámla.

Kiemelt ajánlatok

Mint azt a bank közölte, a meglévő lejáratok mellett két új lakossági betét is elérhető az augusztus közepén kezdődött és szeptember végéig tartó akcióban. Ezek egyike a 6 hónapos és évi 7,00 százalékos kamatot fizető (EBKM 7,00 %), KamatMax betétet, valamint a 12 hónapos és aktuálisan 9 százalékos kamatot (EBKM 9%, a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 2,75%) fizető KamatMax Plusz betétet. Az új betétek meglévő és új ügyfeleknek egyaránt elérhetők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője
Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője

Nő a betétállomány

A bank számos további 12 hónapos vagy annál rövidebb lekötési idejű betétjének kamatait is az emelkedő kamatkörnyezethez igazította a napokban, így már 1 hónapos – feltétel nélküli – lekötés esetén is elérhető évi 5 százalékos kamat.

A kamatemelést kedvezően fogadták a megtakarítók, részben ennek is köszönhető, hogy az új ügyfelek számlanyitása idén, azaz január elejétől szeptember végéig több mint 56 százalékkal magasabb, mint az elmúlt év azonos időszakában, a napokban pedig megnyitottuk a 100 ezredik bankszámlát is

– mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője, hozzátéve, hogy a lakossági betétállomány is 22 százalékkal növekedett ugyanezen időszak alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Bankmonitor  |  2022. szeptember 26. 16:49
Bár a legnépszerbb lakáshitelek kamata már 7-8 százalékról indul a támogatott hiteleknek köszönheten...
MEDIA1  |  2022. szeptember 26. 16:35
A cél, hogy 1 millió ember imádkozzon három napon át az esti órákban a békéért.
Kiszámoló  |  2022. szeptember 26. 15:28
Megjelent a tájékoztató az új prémium állampapírokról. Az ötéves 0.75 százalékos prémiumot fizet, de...
Számvető  |  2022. szeptember 26. 05:12
A diszkont kincstárjegy nagyon felkapott lett az elmúlt fél évben. Ez nem is csoda, hiszen az 1 éves...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?