-1 °C Budapest
Stock falls

Nagyot húzott Elon Musk: hihetetlen összeget kaszált a szupermilliárdos Tesla-vezér

2021. december 29. 18:32

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója ismét több mint egymilliárd dollárért adott el Tesla-részvényeket saját pakettjéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai tőzsdei felügyeletnek benyújtott jelentés alapján Elon Musk 934 ezer részvényt értékesített 1,02 milliárd dollárért.

A Tesla alapító-vezérigazgatója egyben a vállalat legnagyobb részvényese is. Elon Musk november elején indított szavazást a Twitteren arról, hogy adjon-e el részvényeket adófizetés érdekében Tesla-pakettjéből.

Musk eddig 15,6 millió Tesla-részvényt adott el, és ezzel 16,7 milliárd dollár bevételre tett szert. Legutóbb a múlt héten értékesített 934 ezer részvényt 928 millió dollárért.

A birtokában lévő pakett 10 százalékának az értékesítéséhez a szavazás eredménye alapján 17 millió részvényt kell értékesítenie.

Elon Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere. A Bloomberg számításai szerint 278,9 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ami az idén az év eleje óta nyolcvan százalékkal emelkedett. A Forbes kimutatása szerint vagyona a hálaadásnapi ünnepek előtt még 300 milliárd dollár felett volt.

Musk vagyona csökkenése ellenére is messze megelőzi a világ második leggazdagabb emberét, Jeff Bezost, az amazon.com alapítóját, aki a Forbes szerint 196 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A harmadik helyen a francia divatmágnás Bernard Arnault áll 187 milliárd dollárral, a negyediken pedig Bill Gates, a Microsoft társalapítója 136 milliárd dollárral.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?