8 °C Budapest
Íme, 8 pofonegyszerű tipp: hipp-hopp gatyába rázhatod a családi kasszát

Íme, 8 pofonegyszerű tipp: hipp-hopp gatyába rázhatod a családi kasszát

2018. szeptember 11. 17:30

A pénzzel való kapcsolatunk soha nem egyszerű. Legtöbbször úgy érezzük, hogy nincs elég belőle, ám kis odafigyeléssel sokat spórolhatunk a kiadásainkon, és tudatosabbakká válhatunk a költségvetésünket illetően. Mutatunk nyolc tippet, amivel kiegyensúlyozottabbá válhat az anyagi helyzeted.

A legjobb tanácsok egy része a környezetünkből származik, olyan emberektől, akik már átestek egy nagyobb fejlődési folyamaton a pénzügyeiket illetően vagy letudták a hitelüket

- mondta el a Business Insidernek Andrea Woroch fogyasztási szakértő, aki azt is hozzá tette, hogy az életviteled nagyban meghatározhatja, hogy a különböző tippek hogyan működnek neked. Ennek megfelelően érdemes összehasonlítani a különböző meglátásokat és eldönteni, hogy melyek a legjobbak számunkra.

A lap nyolc olyan tanácsot gyűjtött össze, amelyekről coach-ok, vállalkozók, tanácsadók állítják, hogy a legjobbak, melyeket életükben kaptak a pénzügyeiket illetően. Nézzük:

1. Költs kevesebbet, mint amennyit keresel

Ha ezt szem előtt tartod, minden hónapban tudsz majd megtakarítani.

2. Kövesd a bevételeidet és kiadásaidat

Ezzel nemcsak tudatosabbá válhatunk és megelőzhetjük a túlköltekezést, hanem észrevehetünk olyan előfizetéseket, amiket egyáltalán nem használunk, vagy olyan költségeket, amikre nincs értelme költeni. A kiadásaink és bevételeink nyomon követésére ráadásul számtalan applikációt is fejlesztettek már.

3. Ne kezdj el költekezni, ha fizetésemelést kapsz

Növeld inkább azt az összeget, melyet minden hónapban megtakarítasz.

4. Ha nem tudsz érte készpénzzel fizetni, akkor nem engedheted meg magadnak

Ez persze inkább a mindennapi költésekre vonatkozik, és a lényege, hogy attól, hogy egy hitelkártyával meg tudsz venni valamit, nem azt jelenti, hogy azt meg is engedheted magadnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

5. Minden fillér számít

A teljes bevételedért keményen dolgoztál meg, ráadásul pont az olyan tételeken a legkönnyebb spórolni, amiket észre sem veszel (napközbeni szendvicsek, kávék, stb.).

6. Beszélj a hiteleződdel, ha látod, hogy baj van

Ne várj arra, hogy lejárjon a tartozásod, már akkor keresd meg a bankodat, ha látod, hogy valamiért pénzügyi gondjaid lesznek és nem fogod tudni fizetni a törlesztőidet. Ők is érdekeltek abban, hogy megállapodjatok valamiben.

7. Amire vágysz, arra nem biztos, hogy szükséged is van

Ha valamit meg szeretnél venni, ne az alapján dönts, hogy vágysz-e rá, hanem, hogy tényleg szükséges-e az életedhez.

8. Minden hónap végén fizesd vissza a teljes hitelkártya-tartozásodat

Különben nemcsak arra a részre fogsz közel 40 százalék éves kamatot fizetni, amit nem fizettél vissza, hanem, amennyi a kintlévőséged volt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?