24 °C Budapest
Meglépte a Fundamenta: ilyen akció is rég volt Magyarországon

Meglépte a Fundamenta: ilyen akció is rég volt Magyarországon

2018. április 18. 11:30

A mai naptól új akciót indít a legnagyobb hazai lakás-takarékpénztár - értesült a Pénzcentrum. Az akció lényege, hogy a 8 és 10 évre kötött szerződések esetén az ügyfelek megháromszorozhatják egyhavi megtakarításukat.

Április 18-tól akciósan köthetünk új lakás-előtakarékossági szerződést a Fundamentánál - értesült a Pénzcentrum. Az akciót az olyan új, 8 vagy 10 éves futamidőre kötött szerződések esetén vehetjük igénybe, melyeknél a havi megtakarítási összeg legalább 19 900 forint. Ezen szerződéseknél 40 ezer forintos bónuszra vagyunk jogosultak a 8 éves, illetve 39 994 forintos bónuszra a 10 éves megtakarítások esetében. 80 ezer forint is ütheti a markunkat, amennyiben a 40 ezer forintos betétet választjuk ugyanezekre a futamidőkre. Az akcióban társasházak is részt vehetnek.

A takarékpénztár a bónusz összegét egyszer írja jóvá a szerződés kiutalásakor, mint a megtakarítás részét. Ennek megfelelően a megtakarítás bónusszal növelt lakáscélú felhasználását is igazolni kell. A felvehető hitel mértékét a bónusz összegével csökkentik, feltéve persze, hogy lakáshitelt is igénylünk a megtakarításunk mellé. A kiutalást megelőzően a bónusz összegét elkülönítve kezelik, arra sem állami támogatás, sem betéti kamat nem jár.

{{BANK360BANNER_LTP}}
A Fundamenta akcióját felfoghatjuk egyfajta számlanyitási kedvezménynek is. A szerződéses összeg 1 százalékát meg kell fizetnünk, ami havi 20 000 forintos betét mellett 76 500 forintot jelent, ha 10 évig teszünk félre. Amennyiben kitartunk a szerződés végéig és jóváírják a bónuszt, 40 000 forintot kapunk vissza az akcióval. A lakástakarékunk hozama ezzel még magasabb lesz, hiszen a 4,23 százalékos EBKM helyett 4,46 százalékra számíthatunk. Ráadásul a 30 százalékos állami támogatást is hosszú időre rögzítettük, ha a jövőben esetleg csökkentené azt a döntéshozó"

 - mondta el Turmezey Tamás, a Bank360 szakértője, aki szerint érdemes most LTP-t kötni, ha egyébként is gyűjtenénk lakáscélra.

Milyen ajánlatokat találhatunk még?

A Pénzcentrum kalkulátorával néhány kattintást követően könnyedén összehasonlíthatjuk a négy lakás-takarékpénztár ajánlatait: láthatjuk, hogy mekkora összeget tudunk felhalmozni, illetve mennyi hitelt vehetünk fel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az alábbi példában 20 ezer forintos megtakarítási összeggel és 10 éves megtakarítási idővel számoltunk, valamint jelzáloghitelt is szeretnénk igényelni. A következő ajánlatok közül válogathatunk jelenleg:

  • Aegon: 7,6 millió forintos szerződéses összeg mellett 3 135 875 forintot takaríthatunk meg a 10 év alatt. A hitel THM-je 6,70 százalék.
  • Erste: Az ugyancsak 7,6 milliós szerződéses összeg mellett a 10 év alatt megtakarítunk 3 135 660 forintot, míg a felvett hitelünk THM-je 7,32 százalék.
  • Fundamenta: A 7,65 milliós szerződéses összeg mellett 3 135 777 forintot takaríthatunk meg. Bár a megtakarított összeg gyakorlatilag megegyezik a több ajánlatéval, a felvett hitel THM-je jóval kedvezőbb a többinél: mindössze 3,76 százalék.
  • OTP: Az OTP-nél valamelyest kisebb, csupán 7,5 milliós a szerződéses összeg. A megtakarított összeg itt is hasonló, 3 135 000 forint. A hitel THM-je 7,40 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. augusztus 13. 07:00
Minden idk harmadik legnépszertlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Tru...
MEDIA1  |  2022. augusztus 12. 19:52
Leadja az Elcserélt élet (Um Lugar ao Sol) cím brazil telenovellát az RTL Klub.
Kiszámoló  |  2022. augusztus 12. 11:08
A KAVOSZ újra elindította a vállalkozóknak szóló Széchenyi hiteltermékeket, igaz lényegesen rosszabb...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?