8 °C Budapest
Leállás a magyar banknál: mi lesz most az ügyfelekkel?

Leállás a magyar banknál: mi lesz most az ügyfelekkel?

2017. november 10. 13:00

Délelőtt kaptunk emailt olvasónktól, hogy nem tud belépni a CIB Bank netbankjába. A hiba olvasónk szerint a bank mobilappjának hibájából eredehet.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót az MKB Bank nyújtja (THM 11,43%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste Bank, és a Budapest Bank személyi kölcsön konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

11:50-kor kaptunk egy emailt egy olvasónktól, miszerint nem tud belépni a CIB netbankjába. A hibát az okozza, hogy a bank mobilapplikációja nem készít neki tokent, ami ahhoz kéne, hogy belépjen a bank netes felületére. Olvasónk levele szerint a mobilja azt a hiba üzenetet írja ki, hogy vagy nincs internete (pedig van), vagy a bank rendszere átmenetileg nem elréhető. A Péncentrum szerkesztőségében az egyik kollégának is a banknál van számlája, és neki sem sikerült tokent képezni a netbanki belépéshez a mobilján. 

A fenti problémával nem tudjuk, hogy összefügg-e, de a bank honlapja is akadozik, nehezen jön be.

Megkérdeztük a bankot, hogy tapasztalják-e a problémát, és mi okozza a fennakadást, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Frissítés 14:18

A CIB Bank lapunkhoz eljuttatott közleményében jelezte, hogy a hibát elhárították, az érintett rendszerek újra működnek, és ügyfeleik elnézését kérik, így szólt tájékoztatásuk:

"A problémát elhárítottuk, a CIB Internet Bank, a CIB Bank Online, a CIB Bank mobilalkalmazás és az eBroker ismét teljes funkcionalitással áll az ügyfelek rendelkezésére. Köszönjük ügyfeleink türelmét, és elnézésüket kérjük az okozott kellemetlenségért."

Frissítés 13:24

A CIB Bank válaszolt megkeresésünkre, megerősítették, hogy gondok vannak a rendszereikkel, válaszukat változtatás nélkül tesszük közzé.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A CIB Internet Bank, a CIB Bank Online, a CIB Bank mobilalkalmazás és az eBroker jelenleg technikai okból nem elérhető. A szolgáltatások helyreállítása folyamatban van. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk ügyfeleinktől, és köszönjük megértésüket, türelmüket."

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?