23 °C Budapest
Quaestorosok, figyelem: így kapjátok meg a pénzeteket

Quaestorosok, figyelem: így kapjátok meg a pénzeteket

2015. július 14. 15:33

Elkezdődött a Quaestor-károsultak kifizetése, ennek ellenére elégedetlenek az ügyfelek. Ugyan a törvény szerint visszakapják a pénzüket a kisbefektetők, mégis, sokan nem látják a kiutat a helyzetből. Mutatjuk, mire számíthatnak a kötvényesek.

Hétfőn kezdődött a Quaestor-kötvényesek kártalanítása, amely során több mint 40 ezer ügyfél kaphatja vissza a pénzét. Mit kell tennie az ügyfeleknek, és mikor kapják meg a kötvényekbe fektetett összegeket?

Kitől kapják a kártalanítást az ügyfelek?

Alapvetően szét kell választani a kötvényeseket aszerint, hogy mekkora volt a befektetett összeg. Az eltérő kötvényekből visszajáró összegekből aszerint történik a kártalanítás, hogy az általunk megvásárolt kötvény mekkora arányban volt valós vagy fiktív.

Erről egyébként hivatalos információk egyelőre nincsenek, így nem tudhatjuk biztosan, hogy melyik kötvénysorozatnál melyik alap (milyen arányban) fogja kártalanítani az ügyfelet. A károsultak Facebook csoportjában egyébként már elkezdték összegyűjteni ezeket az információkat.

Mikor kapják meg az ügyfelek a pénzüket?

Ez nagyrészt attól függ, hogy melyik alap kártalanítja az adott ügyfelet. A fiktív kötvények után 6 millió forintig (a kártalanítási szabályoknak megfelelően) a Befektető-védelmi Alap (Beva) fizet. Akinek viszont ennél nagyobb volt a kötvénybe helyezett megtakarítása, azt a Quaestor kártalanítási alap fogja kifizetni (30 millió forintig).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A valós kötvények után viszont teljes mértékben a speciális, külön erre a célra létrehozott alap fogja kártalanítani az ügyfeleket. Lényeges, hogy a Beva-tól származó kifizetéseket most kapják meg az ügyfelek, míg a fennmaradó összeget a Quaestor Alap fogja kifizetni, ami akkor történhet meg, ha az alapnak sikerül pénzhez jutnia.

{{EMBED:infogram_0_quaestor-15514566}}

Mit kell tennie az ügyfeleknek?

Az kötvényesek hamarosan megkapják a tájékoztató levelet azzal kapcsolatban, hogy milyen forrásból kapják meg a kártalanítást. Az első leveleket már hétfőn kézhez kaphatták, de hamarosan az összes ügyfél kezében tarthatja az értesítőjét. A károsultak Facebook csoportjában egyébként elégedetlenkednek a kötvényesek, ami elsősorban annak köszönhető, hogy egyelőre csak a Beva kártalanítást kapják meg, a Quaestor alap később fogja kifizetni őket.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?