2 °C Budapest

Ügyvédeket is átvert a vérprofi csaló: milliókat adtak neki kölcsön

MTI
2015. május 28. 18:59

Vádat emeltek üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt egy amerikai-magyar kettős állampolgárságú budapesti férfi ellen, aki a Szegedi Járási Ügyészség szerint húsz év alatt összesen csaknem egymilliárd forintot csalt ki ismerőseitől - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi már az Egyesült Államokban abból élt, hogy kölcsönöket kért. Azt állította, hogy az amerikai kormánynak egy büntetőügyben segítséget nyújtott, így több milliárd dolláros sikerdíjra jogosult. Bár a vádlott nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem közölt részleteket az ügyről, több külföldi állampolgár adott neki - esetenként akár dollárban is milliós nagyságrendű- kölcsönt.

Magyarországra költözése, 1995 után csaknem öt éven át egy szegedi vállalkozó finanszírozta mintegy 80 millió forinttal a megélhetését 200 millió dollár jutalék reményében. Miután a pénze elfogyott, a sértett - a férfi kérésének eleget téve - keresett ismeretségi köréből újabb hitelezőket. 2011-től - amikor a vállalkozó már nem tudott újabb kölcsönöket fölhajtani - szerepét egy környékbeli orvos vette át.

A vádlott folyamatosan azt a látszatot keltette, hogy tényleges lépéseket tesz a pénz megszerzése érdekében. A kölcsönkapott pénzekből külföldi, esetenként luxusutakat szervezett, látszólagos üzleti tárgyalásokat bonyolított le külföldön bankokkal, ügyvédekkel, olyan okiratokat szerzett be, amelyek a pénz rövid időn belüli megérkezését sejttették, ez azonban soha nem következett be. A vádlott a pénzt fényűző kiadásaira és szerencsejátékokra fordította.

A férfi a vád szerint 2013-ig 23 sértettnek - szegedi és környékbeli ügyvédnek, vállalkozónak más magánszemélynek - okozott kárt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Többségük éveken keresztül adott 2 millió és 330 millió forint közötti kölcsönt az ígért haszon reményében; volt olyan is köztük, aki már a büntetőeljárás ideje alatt.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
MEDIA1  |  2023. január 30. 15:33
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján az eMAG webáruház üzemeltetője megszegte egyes k...
Holdblog  |  2023. január 30. 12:21
A 2023-ra vonatkozó globális növekedési prognózisok szerint idén az elmúlt harminc év harmadik leggy...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?