Lépett a rendőrség: bilincsben a bankbotrány gyanúsítottai?

2015. március 6. 13:28

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt hetekben több büntető feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. Vélhetően a DRB bankcsoport csődjével kapcsolatban tartóztattak le négy személyt.

Az MNB feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2015. március 5-én nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - olvasható a police.hu-n.

Az ügyben a nyomozók házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le, négy személyt gyanúsítottként hallgattak ki, majd őket bűnügyi őrizetbe vették.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy kiket vettek őrizetbe, de  feltehetően a gyanúsítottaknak köze van a DRB - Buda-Cash ügyhöz. A botrányban a pénzintézetek összesen közel 100 milliárd forinttal nem tudnak elszámolni. A felügyelet egyébként bevonta a pénzintézetek működési engedélyét, a károsultakat az Országos Betétvédelmi Alap kártalanítja.

"A ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt. négy vezetőjének előzetes letartóztatásának elrendelésére nyújtott be iratokat a Nemzeti Nyomozó Iroda a Pest Megyei Főügyészségre" - közölte a hvg.hu-nak a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla.

Orbán a bankbotrányról

Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában adott interjút, melyben többek között a Buda-Cashről is kérdezték. A riporter feltette azt a kérdést a Buda-Cash bedőlése kapcsán, hogy miért nem kattant a bilincs még a felelősök kezén. Orbán Viktor erre úgy reagált:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

nekem is hiányzik ez, hogy miért nem kattan a bilincs.

 Ha az igazságszolgáltatást én irányítanám (de ez a kormánytól független ugye), akkor már mindenki börtönben lenne. Fel kell tenni a kérdést, hogy ha az illetékesek bevallják, akkor ők miért sétálnak szabadon közöttünk - húzta alá.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 6. 20:40
A kormánypárti politológus mérvadó lap helyett 3,4 milliós mínuszt hozott össze a tavalyi üzleti évb...
Holdblog  |  2023. június 6. 12:29
Water Street 25., New York, Manhattan-sziget: a város történetének legnagyobb méretű konverziója, ir...
MNB Intézet  |  2023. június 6. 10:18
Nem feltétlenül kell feladnia az emberiségnek a gazdasági növekedést azért, hogy 2050-re elérje a ki...
Kiszámoló  |  2023. június 6. 06:49
Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizavált...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?