Kiderült: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre - heti összefoglaló

Pénzcentrum2013. október 6. 17:32

Hétfő délután ünnepélyes keretek között a nemzetgazdasági miniszter átadta a 2014-es költségvetésről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés elnökének. A javaslat tartalmazza a jövő évi nyugdíjemelés mértékét is. Ez is a Pénzcentrum.hu legérdekesebb hírei között 2013. 40. hetéből. (A teljes írás elolvasásához kattints a cikk címére!)

Kiderült: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre
Varga Mihály hétfő délután ünnepélyes keretek között átadta a 2014-es költségvetésről szóló törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. A nemzetgazdasági miniszter ismertette a főbb intézkedéseket, így a nyugdíjemelés mértékét is.

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket nyerhetsz vele!
Bizonyára mindenki álmodozott már arról, milyen életet is lehetne élni számlák nélkül. Nos, ha minden számlától nem is szabadulhatunk meg, van rá mód, hogy legalább villanyszámlát ne lássunk többet az életben. Ehhez nem kell más csak egy hálózatra kapcsolt napelemes rendszer, amely háztartásunk teljes villamos energia igényét fedezni tudja. Sőt, bizonyos esetekben a megvalósítás érdekében még egy hitelfelvétel is szóba kerülhet.

Figyelj oda! Már megint rajtad spórolnak a bankok
Több magyar bank is fontos levelet küldött ügyfeleinek az elmúlt napokban. A levelekben újabb költségcsökkentést/megtakarítást jelentettek be: megszüntetik a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosításokat.

Leállt a kártyahasználat több magyar banknál
Több bank, az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelőtt. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a leállás egy úgynevezett processzor cég hibájából történt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Még a fizetésnél is sokat buknak a magyar családok
Háromszor annyi készpénzt veszünk fel, mint amennyit bankkártyával költünk. De még így is jobbak vagyunk, mint 3 éve, egyre többet kerül elő a bankkártya a boltokban, akár kisebb összegek esetén is. - derül ki az MNB legfrisebb statisztikájából.

Autósok, figyelem! Így vezessünk ősszel

Október első napjaira már bőséges ízelítőt kaphattunk az őszi időjárásból. A hőmérséklet egyre többször süllyed fagypont alá, a jövő hét elején eső, zápor előfordulhat, gyakori a ködös, szürke idő. A változó környezetre az autósoknak is fel kell készülniük, óvatosabban, körültekintőbben kell vezetniük. A Pénzcentrum.hu mutatja, hogyan érdemes autózni ősszel.

Címkék:
hitel, öngondoskodás, lakás,