Ennyit kapsz, ha most bankba viszed a pénzed

Pénzcentrum2013. augusztus 6. 05:22

Egymillióra egy év után 33 540 forintot fizetnek a bankok, ennyit kapunk legalábbis kézhez miután minden adót kifizettünk. Persze még a tranzakciós illetéket ki kell fizetni, ha el is akarjuk költeni a pénzünket. Azért a semminél még a 4 százalékos kamat is jobb, a bankok legjobb ajánlatait szedtük össze.

Másfél éve még közel kétszer ennyi kamatot kaphattunk a betétek után, de a sorozatos jegybanki kamatcsökkentés nyomán az akciós 7-8 százalékos kamatok teljesen eltűntek. A legjobb ajánlat is 4,3 százalék egymillió forintra. Augusztus egytől nem csak a 16 százalékos kamatadót, de a 6 százalékos EHO-t is be kell fizetni. Ha például egymilliót beteszünk a bankba, akkor összesen 9,5 ezer forint megy az államkasszába, 33 540 forint marad nekünk. Persze, ha ezt elköltjük a tőkével együtt, akkor még legalább 3 100 forintot bukunk.

 

A BankRáció.hu oldalán érdemes még tovább kutakodni és személyre szabottan kiszámolni, mekkora kamatra számíthatunk a nyár végén. Mi a rövidtávú feltételekhez kötött betétekre voltunk még kíváncsiak, hiszen sokan csak keveset tudnak lekötni azt is csak egy-két hónapra. Ők épp, hogy annyit szednek össze ennyi idő alatt, hogy a kamatokat ki tudják fizetni.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Összehasonlításképp: 200 ezer forintra legalább 600 forint illetéket kell fizetni, de ha készpénzként szeretnénk ugyanezt az összeget megkapni, akkor ennek dupláját kell fizetni az államnak. Talán csak a kártyás vásárlással úszhatjuk meg ezt a költséget.

Címkék:
öngondoskodás, betét, kamat,