Így trükköznek a leértékelésnél: lebuktak a boltosok - heti összefoglaló

Pénzcentrum2013. január 20. 17:14

Még a korábbi évekhez képest is nagyobb forgalmat generáltak a karácsony utáni leértékelések a budapesti bevásárlóközpontokban. Egyre inkább az a trend érvényesül, hogy sok vevő kivár, és a decemberi vásárlási csúcs helyett januárban költi a pénzét.Ez, és sok más téma a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei közt, 2013 3. hetében. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre!

Itt a bankok nagy dobása? Így kereshetsz a bankkártyáddal
Új módszerekkel próbálják megnyerni ügyfeleiket a bankok. Az elmúlt hónapokban több olyan bankkártya is megjelent, amivel a bolti vásárlásaink során jóváírást kaphatunk. Úgy működnek, mint a hitelkártyák, csak adósságtól nem kell tartanunk. Megéri ezért bankot váltani vagy magasabb éves díjat fizetni?

Máris recseg-ropog az új magyar lakópark
Bár a nagy hideg miatt némi csúszásra lehet számítani az első 80 épület műszaki átadását illetően, a kormány szerint olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában, amelyre büszkék lehetünk. Korábban viszont nemcsak ellenzéki politikusok, hanem számos szakmai szervezet, illetve szakértő is nemtetszését fejezte ki a programmal kapcsolatban.

Svájcban keresi a kormány az eltűnt magyar pénzeket
Minden betétazonosításra alkalmas adatot adjanak ki a svájci bankok a magyar betétesekről - ezzel a kéréssel fordul a magyar kormány az alpesi országhoz. Minden magyar befektetést átlagosan 35 százalékos forrásadóval kívánnak megadóztatni - közölte kormányszóvivői tájékoztatón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Így kereshetsz pénzt adózás nélkül, és még segélyt is kaphatsz
Kevesebb, mint tízmillió forinttal gazdagodott tavaly a költségvetés a háztartási munkát végzők után befizetett regisztrációs díjból. Pedig az érintett magánszemélyek akár több millió forintot is kereshetnek legálisan, ha az őket foglalkoztató, szintén magánszemély adózók befizetnék utánuk a mindössze havi ezer forintos regisztrációs díjat. Akár egy hónapra bejelentett háztartási munkavégzés elegendő lehet ahhoz is, hogy valaki megkaphassa a tartósan munkanélkülieknek járó, foglalkoztatást helyettesítő támogatást.

Nem igazodsz el a villanyszámlán? Itt a segítség
A tízszázalékos rezsicsökkentés hamarosan a számláinkon is megjelenik - főként, hogy a közműcégeket kötelezhetik arra, hogy jól látható helyen, és egyértelműen követhető módon tüntessék fel azt az általuk kibocsátott számlákon. A legtöbb fogyasztónak ugyanakkor vélhetően ennek ellenére is gondot okoz majd a közüzemi számlák kisilabizálása. Ezúttal ehhez ad némi segítséget a Pénzcentrum.hu.

Tesco: indul a netes vásárlás Magyarországon
Megindult az előregisztráció a Tesco magyarországi internetes áruházába - értesült a Pénzcentrum.hu. Ez azt jelenti, hogy belátható közelségbe került a Tesco Online Bevásárlás nevű szolgáltatás elindulása. Több üzletlánc bejelentette, hogy idén indítja el online boltját, ez pedig a netes vásárlás elterjedését, és az árak csökkenését hozhatja magával.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lebuktak a boltosok: így trükköznek a leértékelésnél
Még a korábbi évekhez képest is nagyobb forgalmat generáltak a karácsony utáni leértékelések a budapesti bevásárlóközpontokban. Egyre inkább az a trend érvényesül, hogy sok vevő kivár, és a decemberi vásárlási csúcs helyett januárban költi a pénzét.

Nagyot koppanhatnak a lottózók, ha jönnek a dohányboltok
Az már korábban eldőlt, hogy szerencsejátékot is forgalmazhatnak majd a nemzeti dohányboltok, a megvalósítás körül azonban sok volt a kérdőjel. Mivel a dohánytermékek és a szerencsejátékok esetében a védett társadalmi réteg azonos, így nem kizárt, hogy a koncesszióban működő kereskedelmi egységekbe helyeződhet át a lottószelvények, a sportfogadási játékok, illetve a sorsjegyek értékesítésének súlypontja Magyarországon. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Az Aldi a Lidl nyomában: botrányos diszkontok
Alig telt el néhány nap az új évből, már robbant is 2013 első diszkontbotránya: német sajtóinformációk szerint az Aldi éveken keresztül megfigyeltette dolgozóit, teljesen illegálisan, már-már titkosszolgálati módszerekkel. Az ügy kínosan emlékeztet a nagy konkurens Lidl botrányaira - a Pénzcentrum.hu most újra kinyitja a diszkontaktákat.

Címkék:
nemzeti dohánybolt,