Új csalás! Ilyen könnyen lenyúlhatják a pénzed a számládról - heti összefoglaló

Pénzcentrum2012. szeptember 16. 18:08

Újfajta csalásra hívta fel olvasói figyelmét a Pénzcentrum.hu. A technológia fejlődését jól mutatja, hogy ma már vannak olyan vírusok, trójai kártevő, amelyek arra is képesek, hogy az SMS-üzenetekben érkező banki tranzakciós azonosítókat elfogják, és ezeket felhasználva hamis egyenleget mutassanak a bankszámla-tulajdonosok felé. Erről is olvashattok összefoglalónkban: íme a legérdekesebb cikkek 2012. 37. hetében. (A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!)

Új csalás! Ilyen könnyen lenyúlhatják a pénzed a számládról
Bár a bankkártya-biztonság látványos fejlődésnek indult az elmúlt években, a csalók, bűnözők is erősen próbálják tartani a lépést. Az adatlopásra sokszor ott kerül sor, ahol a leggyengébb a védelem: a felhasználók számítógépein.

Itt a legújabb átverés: tízezreket buktak a gyanútlan vásárlók
Újabb internetes csaló bukott le Magyarországon: a telefonokat hirdető pécsi trükköző példája is arra hívja fel a figyelmet, hogy legyünk óvatosak, ha online vásárolunk. A Pénzcentrum.hu mutatja, mire érdemes figyelnünk.

Kuponnal utazik a fél ország: taroltak az olcsó nyaralások
Az idei nyári szezonra berobbantak az utazási piacra a kuponos/bónuszos oldalak. Sokan egyáltalán nem foglalkoznak már az utazási irodák ajánlataival, inkább csak a közösségi vásárlási lehetőségeket keresik. Az egyik legnagyobb kuponos szolgáltató 325 millió forint összértékben értékesített turisztikai ajánlatokat a nyári hónapok alatt, a vendégek leginkább a balatoni ajánlatokat kedvelik.

Saját hitelcsapdájukon nyerhetnek a diákok

A Diákhitel igénylésének első időszaka hétfőn, szeptember 17-én ér véget. A már két konstrukcióban is nyújtott kölcsön havonta több tízezer forintos egyre halmozódó adósságot jelent a hallgatóknak, amitől nehéz és hosszú évek fáradságos munkája megszabadulni. Legalábbis azoknak, akik meg tudnak tőle szabadulni. Mi történik azokkal, akiknek fizetése nem lesz elég a teljes adósság lezárására? Nyugdíjasként is fizetni kell, halál után öröklődik a tartozás?

Megjöttek a bankok legjobb őszi ajánlatai
Az ősz alacsonyabb kamatokat hozott. A változások elsődleges oka, hogy a jegybank az általa a bankközi piacon kínált alapkamatot 0,25 százalékponttal csökkentette. Az elérhető legmagasabb hozam ugyan 9 százalék felett van, de ehhez új pénz lekötése és aktív számlahasználat szükséges. Mennyit kaphatunk szeptemberben a pénzünkért?

Nyugdíjügyben is megszólalt Matolcsy...
A magán-nyugdíjpénztári tagságukat fenntartók is jogosultak lesznek arra, hogy megállapodást kössenek a nyugdíj-biztosítási szervvel, ha nincs elegendő szolgálati idejük - tájékoztatott a nemzetgazdasági miniszter egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Ki élheti túl az áfaháborút? Megszólal a minisztérium

Továbbra is érvényesek azok a korábbi iránymutatások, adóhatósági tájékoztatók, amelyek az új áfatörvény 2008. január 1-jei hatályba lépése előtt hatályos jogszabályi rendelkezések alkalmazását segítették, és a tartalmuk az új szabályokra is alkalmazható. A számla csak akkor tekinthető fiktívnek, ha az adóhatóság az összes releváns körülményt figyelembe veszi - hangsúlyozza a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Pénzcentrum.hu kérdéseire adott válaszában.

Ennyit keresett a legnagyobb adózó - Itt a válság nyertese
A tavalyi évben csökkent a legnagyobb bevallott munkajövedelem összege. Ellenben a válságon nagyot kaszált valaki: a négyszeresére nőtt a legnagyobb forrásadós jövedelem.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Családi házad van? Azonnal kezdj el spórolni
Hamarosan beköszönt az igazi ősz, s vele egy lépéssel közelebb kerülünk a felújítási szezon végéhez is. Érdemes tehát minden családi ház tulajdonosnak számba vennie, milyen energetikai felújításokat sikerült idén véghez vinni, s melyek azok, amelyre még spórolni kell a következő szezonig. Ezúttal ebben nyújt segítséget a Pénzcentrum.hu.

Mi lesz tízezer ember jövőjével? A kormány is ötletel
Kormányzati munkacsoport alakult, amelynek feladata, hogy mentőcsomagot dolgozzon ki az ajkai térségben működő Mal Zrt.- életben tartására. A szakszervezetek a napokban petícióban követelték a kormánytól a cég, s ezzel a munkahelyek megmentését. A kedvező döntés után egy általuk delegált taggal aktívan részt szeretnének venni a stabilizációs folyamatban is.

Címkék:
diákhitel egyenleg,