Kirúghatják a nyugdíj előtt állókat, álomhitel a rendőröknek - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum2011. július 24. 17:32

Izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, így 2011. nyarának kellős közepén. Kezdjük a legfontosabbal: Magyarországon először a Pénzcentrum.hu olvasói értesülhettek a Munka Törvénykönyve változásairól: cikkeink nagy port kavartak, talán nem korai kijelenteni, hogy a következő időszakban sokan megszólalnak majd a témában. Megmutattuk azt is, hogy milyen kedvezményeket kaphatnak lakáshiteleikre a rendőrök, hogy kik jártak jól az adóváltozásokkal, adtunk tippeket a zugbankok átverései ellen, bemutattuk az EU legújabb javaslatát, amely mindenkinek alanyi jogon járó bankszámlát tenne lehetővé, és a KRESZ friss változásaira is felhívtuk a figyelmet. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2011. 29. hetében. (Kattints a címekre, és elolvashatod a teljes cikket!)


Kirúghatják a kisgyermekeseket és a nyugdíj előtt állókat is

A védelmi időszak alatt is közölhetik a munkáltatók a jövőben a 3 évnél fiatalabb gyermeket nevelő szülőkkel, hogy nem kívánják őket tovább foglalkoztatni - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került Munka törvénykönyve tervezett módosításából.

Így bukják el a gyesen lévők a fizetett szabadságot

Nem jár rendes szabadság a jövőben a fizetés nélküli szabadság idejére - derül ki a Munka törvénykönyve tervezett módosításából. Ez különösen hátrányosan érinti a gyesen, gyeden lévő kisgyermekes anyákat. Kisebb léptékekben növekednének az életkor előrehaladtával kiadható plusz szabadságnapok, s csak a 26. életévtől járnának.

Álomhitelt kap a magyar rendőr: a kormány ajándéka a zsaruknak

Állami támogatást nyújtana a kormány a rendőröknek a lakáscélú, devizaalapú hiteleik kiváltásához - áll a Pénzcentrum.hu birtokába került rendőri életpályamodell-tervezetben. Akár önrész nélkül is felvehetnének lakáshitelt a rendőrök, amelyhez az állam nyújtana kezességet. A törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát nem haladhatná meg.

Sok pénzt spórolna nekünk az EU legújabb ötlete

Az Európai Bizottság tervei szerint a jövőben valamennyi uniós állampolgár alanyi jogon nyithatna bankszámlát a pénzintézetekben - ezzel javítanák milliók életkörülményeit, és akár spórolnának is nekik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Figyelj! Így változik a KRESZ

A túlméretes - 2,55 méter szélességet meghaladó - mezőgazdasági járművek útvonalengedély nélkül használhatják az országos és helyi közutakat.

Így lehet söralátét az adóbevallás - Mire vár a kormány?

Egy tollvonással meg lehetne teremteni a feltételeit a söralátét nagyságú adóbevallásnak, ráadásul a vállalkozások is jelentős adminisztrációs terhektől szabadulnának meg. Ehhez az kellene, hogy az adóhatóság a munkáltatók által havonta elektronikusan megküldött adatok alapján minden munkavállaló számára - az év közben munkahelyet váltóknak is - megküldje az év végén, mekkora jövedelem után kell adózniuk.

Hat módszer, ahogy elveszítheted mindened: így vernek át a zugbankok

Hét ember százmilliókkal vert át embereket és szedte meg magát 2009 és 2010-ben. Legalábbis őket büntette a PSZÁF több mint 50 millió forintra összesen. A károsultak elveszítették a pénzüket, az ingatlanjukat. Épp ezért nagyon fontos, hogy fel tudjuk ismerni a zugbankokat, vagyis azokat a pénzintézeteket, amik valótlan befektetésekkel, hitelekkel csábítanak.

Címkék: