Sulimaffia: 11 millióval húzták le a diákot, a Te gyermeked is veszélyben lehet

Pénzcentrum2011. február 23. 13:02

Alig egy év leforgása alatt közel 11 millió forintot fizetett a iskolatársának egy megzsarolt balatonlellei tanuló, a pénzt a családi kasszából emelte el. Egy tizenöt éves diák azzal zsarolta, hogy feljelenti a rendőrségen, mert megkarcolta a motorját - először másfél millió forintot kért a javíttatásért, később újabb ürüggyel csalt ki pénzt az általános iskolástól - írja a sonline.hu.

A zsarolás végösszege: 6,7 millió forint, 2430 euró és 800 lej

A szülőknek feltűnt, hogy több millió forint hiányzik a családi kasszából, de azt hitték, hogy egy besurranó tolvaj lopta el a pénzt. A diák édesanyja csak tavaly áprilisában jött rá a történtekre, miután a fia részletesen bevallotta, hogy az egyik iskolatársa folyamatosan zsarolja. A család azonnal a rendőrséghez fordult, a jelenleg 17 éves sértett a bíróságnak azt mondta, az iskolatársa folyamatosan zaklatta, a végén már azzal fenyegette, hogy megöli.

"Nagyképűsködő, keménykedő, beszólogatós gyerek volt, szerette az észt osztani. Nagyon féltem tőle, egyszer megütött, valamint a pesti kidobó haverjaival fenyegetett" - mondta.

Az egész ügy egy internetről letöltött filmmel kezdődött: az áldozat, az akkor tizennégy esztendős balatonlellei fiúról megtudta a vádlott, hogy tud filmeket lehúzni a netről, s megkérte, töltsön le egyet, melyet ezer forintért el tudnak majd adni. Ezután kérte az első összeget: mivel a kiírt dvd-t állítólag nem tudta lejátszani a vevő, s emiatt feljelentést akart tenni, a vádlott százezer forintot kért, hogy eltussolja az ügyet.

Egy év múltán indult meg igazán csak a zsarolási lavina, a lellei fiú megkarcolta a vádlott motorját, aki a javításért már félmilliót követelt. A pénzt vendéglátós szüleitől lopta el a sértett - szülei amúgy egy évvel korábban eltiltották az éttermükben illegálisan telefont árusító vádlottól -, aki szűk egy év alatt közel 11 millió forintot adott át zsarolójának. A sértett anyja szerint - aki 2009 szeptemberétől már feljegyezte az otthonról eltűnt pénzeket - fia 6,7 millió forintot, 2430 eurót és 800 lejt adott át, a korábban kifizetett összegekről azonban nem volt pontos kimutatása a családnak.

A terror házává vált az iskola

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A terror házává vált az iskola, néhány problémás diák folyamatosan fenyegeti és zsarolja a többieket. Van, akitől pénzt követelnek, másoktól elveszik az értéktárgyaikat. Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordult, hogy más osztályok termébe óra közben bementek, és megzavarták a tanítást" - emelt ki egyet az Eduline az oktatási jogok biztosához eljuttatott panaszok közül. Aáry-Tamás Lajos novemberben bemutatott kutatásának eredményei szerint minden tizedik diák keveredett már iskolai verekedésbe, a tanulók negyede rángatta vagy lökdöste már valamelyik osztálytársát, ötödük pedig olykor-olykor meg is rugdosta a többieket.

Iskolatej maffia

Leginkább kisebb vidéki települések általános iskoláiban fordult elő, hogy az osztálytársaiktól néhány évvel idősebb diákok a nagyszünetben azzal az indokkal gyűjtötték be a tanulóknak kiosztott iskolatejet, hogy otthon kell a tej a kistestvéreiknek.

 

Címkék:
kidobó,