Hitel helyett megtakarítás - új irány a bankoknál

Világgazdaság2011. január 7. 09:17

A magyarországi pénzintézetek idén elsődlegesen a pénzforgalmi szolgáltatásaik kínálatával kívánják bővíteni ügyfeleik számát. A bankok termékfejlesztési célkitűzéseiben a súlypont úgy tűnik, hogy a hitelekről az ügyfeleknek nagyobb kényelmet vagy kedvezményeket nyújtó számlák és különböző befekteési lehetőségek irányába tevődik át - olvasható a Világgazdaság cikkében.

Az OTP Bank a lakáshitelezés jelentőségében bízik, ám más szolgáltatásainak igénybevételére szeretné csábítani azokat akiknek a banknál vannak tartozásai. A hitelintézet által kínált program keretében, az összes feltétel teljesülése esetén, egy ötmillió forint összegű, húszéves futamidejű lakáshitelnél akár 185 ezer forintot is megspórolható akár már 5 év alatt.

A Budapest Bank egyenlítő hitelétől reméli új ügyfelek meghódítását. Ennek keretében bármekkora összeget is helyez el az ügyfél a bankszámláján, az azonnal csökkenti a jelzáloghitelével kapcsolatban felmerülő kamatot.

Az FHB Banknál arra számítanak, hogy Családi Kedvezményprogramjuk lehet az idei év slágerterméke. A programban résztvevő családoknak csak a mindenkor érvényes számlavezetési díj felét kell megtéríteniük, ingyenes a családtagok közötti átvezetés, kéthavi átutalás szintén díjmentes és a továbbiakat is kedvezményesen nyújtja a pénzintézet.

Az MKB Bank is elsősorban befektetési szolgáltatásaitól várja ügyfelei számának gyarapodását. Véleményük szerint az idei év sikertermékei az ügyfelek egyéni elképzeléseire és lehetőségeire külön kialakított különböző megtakarítási portfóliók lehetnek.

A Citibank a nulla forintos számlacsomagjához és több megtakarításához kapcsolódó szolgáltatásához fűz nagy reményeket az idei év során.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az AXA Biztosító a kis egységekből építkező és folyamatosan tovább kombinálható életbiztosítását reméli idei slágertermékének.

 

Címkék: