A legproblémásabb magyar bankok: itt a lista

Világgazdaság2010. december 16. 09:32

A statisztikák szerint az összes pénzügyi szolgáltatói területen erősen csökkent a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez érkezett beadványok száma az idei harmadik negyedévben. A panaszok leginkább a szolgáltatás minőségére, az egyéb ügyviteli hibákra, az elszámolások, megbízások teljesítésére, valamint a tájékoztatási hiányosságokra irányultak - írja a Világgazdaság.

A pénztári, illetve a tőkepiaci bejelentések száma egy év alatt folyamatosan visszaesett. A nagyságrendileg legnagyobb szegmensben, a pénzpiaci ágazatban a beadványok száma a tavalyi időszakhoz képest mintegy felére csökkent. Növekedés egy éves viszonylatban csak a biztosítási szektorban volt megfigyelhető: itt - bár az előző negyedévben mért adatokhoz képest mintegy ötödével csökkent a beadványok száma- az előző év azonos időszakával összehasonlítva mintegy 22,6 százalékos emelkedés volt megfigyelhető.

 


Az idei harmadik negyedévben a legnagyobb számú bejelentés továbbra is a bankokkal volt kapcsolatos. Piaci részesedésüket meghaladó mértékben érkeztek beadványok a Budapest Bankra, a Credigen Bankra, valamint a CitiBank magyarországi fióktelepére. A biztosítóknál a Genertelt, a Gropama Garanciát, valamint az AIM Általános biztosítót érintette a legtöbb beadvány.

 


A negyedévben a pénz- és tőkepiaccal kapcsolatos panaszok több mint kétharmada a hitelezéssel volt kapcsolatos, ezen belül továbbra is a hosszú lejáratú, ingatlan fedezet mellett nyújtott szabad felhasználású és lakáshiteleknek volt legnagyobb a részesedése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jövő év júliusától a pénzügyi békéltető testület előtt is rendezhetőek lesznek a vitás ügyek, melyeket háromtagú tanács igyekszik majd bírósági út elkerülésével rendezni. Egy ügyfél abban az esetben fordulhat a tanácshoz, ha már korábban panaszt tett a pénzügyi szolgáltatónál és azt elutasították.

 

Címkék: