Őrület! Oda lett a bizalmatlan nyugdíjas minden készpénze

Pénzcentrum2010. november 28. 16:02

Elég volt egyetlen rossz mozdulat, egy apró figyelmetlenség és semmivé lett negyven év megtakarítása. Egy 68 éves, a bankokkal szemben erős bizalmatlanságot tápláló brit nyugdíjas nem kevesebb, mint 80 ezer fontot bukott el úgy, hogy mindig magánál tartotta több évtizedes megtakarítását, ám egy alkalommal - amíg a zárral bíbelődött - a kocsija tetejére tette a pénzes-zacskót, amit ottfelejtett, majd elhajtott.

Az Essex-i férfi a nyugdíja mellett a mai napig rendszeresen dolgozik, mint karosszéria-lakatos és autófényező. A bankok iránt bizalmatlan úr mindig magánál tartotta a negyven év alatt összespórolt pénzét. Korábban az ágyában tartotta a megtakarítását, de mióta a házőrző kutyája az égi vadászmezőkön csahol, inkább viszi magával a készpénzt, bárhová megy.

Aznap reggel 6.20-kor indult munkába, de nem nyílt elsőre az autózár, ezért a kocsi tetejére tette a pénzes-zacskót, amíg a nyitással bíbelődött. A pénzt a kocsi tetején felejtette, majd elhajtott. Szerencsétlenségére csak délben vette észre, hogy eltűnt a pénz, bár azonnal hazament és az unokája segítségével kétségbeesett keresésbe kezdett a környéken, csak néhány széttépett és üresen az utcán heverő zacskóra bukkant.


"Negyven éve spórolok, eddig körülbelül nyolcvanezer fontot sikerült összerakni és most minden odalett. Nem bízok a bankokban, ezért inkább magamnál tartom a pénzem. Otthon a hálószobába van egy rejtekhelyem, de ha kimozdulok, akkor mindig viszem magammal. A munkahelyemen csak pár méter választ el az autómtól, így mindig rajta tarthattam a szemem. Aznap reggel végzetes hibát követtem el. Azzal, hogy az autóm tetején felejtettem a pénzt, gyakorlatilag nincstelenné tettem saját magam" - mondta a neve elhallgatását kérő idős férfi.

A rendőrség röviden kommentálta az esetet, bár nyomozást indítottak az ügyben, nem győzik figyelmeztetni az embereket, hogy a saját biztonságuk érdekében inkább a bankban tartsák a megtakarításaikat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: