Az UniCredit a régió kiemelkedő alletétkezelője

Pénzcentrum2010. július 9. 08:17

A világ legjobb alletétkezelő bankjairól szóló 2010-es felmérésében a Global Finance magazin kiemelkedőre értékelte az UniCredit Csoportot Közép- és Kelet-Európában elért eredményeit. Az amerikai pénzügyi magazin az UniCreditet választotta ugyanis Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelő bankjának. Emellett az UniCredit Ausztriában és Horvátországban is az első helyen végzett.

A Global Finance értékelése csupán a legutóbbi azoknak a rangos elismeréseknek a sorában, amelyekkel a szakmai média az idén tüntette ki az UniCredit Csoport Investors Service szakterületét, hiszen korábban már a Global Custodian és a Global Investor felmérésein is első helyre rangsorolták a csoportot.


Szalay-Berzeviczy Attila

"Az idén a letétkezeléssel foglalkozó minden egyes felmérésen a lehető legjobban szerepeltünk. Ez is arról tanúskodik, hogy az UniCredit Csoport a kereskedést követő letétkezelési szolgáltatások megbízható szakértőjeként vezető szerepet tölt be" - nyilatkozta Szalay-Berzeviczy Attila, az UniCredit Csoport Global Securities Services üzletágának globális vezetője.

Az UniCredit Csoport Global Securities Services üzletága 14 közép- és kelet-európai országban (Ausztriát is beleértve) működik a bank saját hálózatán keresztül. A régió legnagyobb értékpapír-letétkezelési szolgáltatója mind a kezelt vagyon, mind a piaci részesedés, mind pedig a regionális hálózat mérete szempontjából.

A csoport, amely az 1990-es évek eleje óta aktív szereplő ebben az üzletágban, mindig úttörő szerepet játszott a régió értékpapírpiacainak fejlődésében. A letétkezelési csapatot Közép- és Kelet-Európában 230 szakértő kolléga képviseli.

Címkék: