Az OTP is előre kifizeti a kamatot: koppintás vagy tökéletesítés?

Pénzcentrum2009. november 2. 06:40

Mint arról március elején beszámoltunk a Raiffeisen Bank piacra dobta az előrekamatozó betétet, melynek szlogenje "Olyan, mintha a desszerttel kezdenénk a vacsorát!". Hasonló termékkel rukkolt elő az OTP Bank is, a ma debütáló KamatMOST betétlekötési akcióban forintot és eurót egyaránt elhelyezhetnek az ügyfelek.

A KamatMOST forint- és euróbetét normál és extra módozatban is elérhető, a bevezető időszakban 4 hónapos betétlekötési akciót hirdetnek. Amikor a Raiffeisen Bank bevezette az előrekamatozó betétet, akkor a négy hónapos futamidőre vonatkozó akciós kamat az új betétekre, a 3 és a 6 hónapos kamatok a meglévő megtakarításokra vonatkoztak.

Korábban: Meglepő Raiffeisen akció: már a lekötés napján kifizetik a kamatot!

Az OTP az "extra" megjelöléssel különbözteti meg az új és a meglévő megtakarításokra vonatkozó kondíciókat. A KamatMOST Extra betétben folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni, ha az ügyfél az október 29-i megtakarítási állományát legalább 300 ezer forinttal vagy 600 euróval növeli. A nem extra betétlekötésnek nem feltétele a megtakarítási állomány növelése, a minimum leköthető összeg 200 ezer forint vagy 500 euró.

A kamat jóváírása a futamidő elején történik az ügyfél folyószámlájára, ami szabadon felhasználható. Betétfeltörés esetén nem fizet kamatot az OTP, hanem az előre kifizetett kamatot levonja a tőkéből. Az akciós lekötések küszöbös kamatozásúak (az adott összeghatár felett a teljes betét a magasabb összegre érvényes feltételek szerint kamatozik.)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 4 hónapos akciós lekötött betétek a futamidő lejáratát követően a hirdetményben közzétett 3 hónapos nem akciós lekötés feltételeinek megfelelően kamatoznak tovább, a kamatot továbbra is előre fizetve.

Lekötési megbízást a fiókhálózatban, telefonon, illetve interneten keresztül lehet kezdeményezni. Lekötési megbízást munkanapon este 19 órát követően és hétvégén a következő banki munkanapra lehet adni. WAP és Aktív mobilBank szolgáltatásokon keresztül akciós betétlekötés nem indítható.

Címkék: