Az AEGON várakozásai szerint idén 600 ezer autós vált biztosítót, és becsléseink szerint átlagosan néhány ezer forintot lehet spórolni a díjakkal

Pénzcentrum
2009. október 30. 13:15

Az idei kampány sok meglepetést nem hozott, a piaci szereplők magatartása nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakult. Az elmúlt évi kampány győztesei nem változtattak a taktikájukon, megpróbálták ugyanazokat a paramétereket hozni, ami már bejött egyszer. Komolyabb változások és nagyobb kedvezmények a piac többi szereplőjénél tapasztalhatók.


Irracionális árcsökkentésekbe nem mentünk bele, de egy-egy szűkebb célcsoportnak szóló kiugró kedvezménnyel próbálunk piacot nyerni. A kisgyermekes családokat már eddig is kiemelten kezeltük, az idei kampány újdonsága viszont a pénzügyi szektor dolgozóinak és a biztosítási üzletkötőknek szóló jelentős kedvezmény. - foglalta össze az AEGON Magyarország kampánycéljait Szombat Tamás, vezérigazgató-helyettes.

Az AEGON Magyarország 2010-es tarifáinak kialakításakor a legfontosabb szempont - az új célpiaci szegmensek megnyerése mellett - az állományvédelem volt. Az átlagosnál jóval nagyobb figyelmet fordítottak a meglévő ügyfelekre.

Az együttkötéseket az AEGON-nál is többféleképpen díjazzák. Nemcsak a biztosítási palettából lehet választani, de a nyugdíjpénztári belépést, vagy az AEGON hitelkártya tulajdonosokat is kedvezmények illetik. Sőt, akinek már van az AEGON-nál kötelezője, de köt egy másik biztosítást, vagy belép a nyugdíjpénztárba, akkor is jár neki a jövő évi gfb díjból a kedvezmény.

A kedvezmények között az AEGON-nál is megtalálhatók a klasszikus elemek: hűség-, gyermek-, partner-, folyószámlás vagy éves díjfizetési kedvezmények. Az újak közül a pénzügyi szektorban dolgozók és a biztosításközvetítők kedvezményét, valamint a Casco kedvezményt kell kiemelnünk, ez utóbbi akkor is jár, ha nem az AEGON-nál van az ügyfél casco-ja. De azt is jutalmazzák, aki megadja e-mail címét vagy mobilszámát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tarifák összehasonlításakor ne csak a kedvezmények nagyságát vegyék figyelembe - mert valóban jól hangzik egy 40 - 50%-os kedvezmény - de az is ugyanolyan lényeges, hogy mindez milyen alapdíjra vonatkozik. Az elmúlt évek történéseiből pedig kiderült, hogy még a díjnál is fontosabb az, hogy olyan biztosítót válasszanak az autósok, amelynek a tőkehelyzete, és szolgáltatásai is megfelelőek. - hívta fel a figyelmet Szombat Tamás.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 2. 17:32
A kölcsönök részbeni előtörlesztésével csökkenthetjük a teljes visszafizetendő összeget, hiszen keve...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem