Kevesen gondolnák: van, amiben egyedülálló a magyar bankszektor

2009. július 16. 14:33

Hiába hisz a társadalmi értékteremtésben egy vállalat felső vezetése, ha nem épít erre komplex rendszert a vállalaton kívül és belül egyaránt, és nem fordít az értékteremtésre komoly erőforrásokat. A magyar bankszektor jó úton halad azzal, hogy immár öt bank készít fenntarthatósági jelentést a nemzetközi GRI rendszer szabályai szerint, a sor ugyanis kibővült az MKB Bankkal, amely ma mutatta be jelentését. A dokumentum elkészítői szerint ezzel az egyedülálló teljesítménnyel előkelő helyett vívott ki magának a magyar pénzügyi szektor a világban.

A válságidőszak arra ösztönzi a bankokat és más vállalatokat is, hogy jobban odafigyeljenek a társadalmi problémákra, és ha lehet, még jobb CSR tevékenységgel járjanak elől a segítségnyújtásban - fejtette ki dr. Kraudi Adrienne, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese a bank sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a bank megjelentette 2008-as fenntarthatósági jelentését.

A jelentés a nemzetközi GRI fenntarthatósági jelentéstételi szabványok szerint készült, s ezzel az MKB Bank csatlakozott ahhoz a négy magyar bankhoz, amelyek már eddig is ezúton tették átláthatóvá működésüket, stratégiájukat és társadalmi céljaikat.

Kraudi elmondta: a bank ún. optimista hadműveletet indított, hogy a válság idején is az együttműködés, a környezettudatosság és a társadalmi felelősség jegyében végezze munkáját és tartsa kapcsolatát ügyfeleivel, alkalmazottaival, partnereivel. A bank kulturális, művészeti és társadalmi programokat, szervezeteket (lásd pl. Liszt Ferenc Kamarazenekar, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat), mozgalmakat és csapatokat (amilyenek pl. az MKB által támogatott sportcsapatok) is jelentős összegekkel támogat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A fenntarthatósági jelentés elkészítését végző B&P CSR Management képviseletében dr. Radácsi László ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet: egyedülálló, hogy a magyar bankrendszer a nemzetközi GRI rendszer 750 vállalata között 5 pénzintézettel is képviselteti immár magát, annyival, mint a nálunk kilencszer nagyobb Németország. Kiemelte: a CSR egyes elemeihez hasonló tevékenységet már korábban is végeztek a társaságok, legfeljebb nem jelölték ezeket ezzel a betűszóval. Ami azonban most történik, az már egy tudatos és átfogó stratégia, mely a bankok és a nem pénzügyi vállalatok üzleti teljesítményén is számottevően javítani tud.

A sajtótájékoztatón elhangzott: mivel az MKB Bank wholesale bankként indult Magyarországon, jelentős erőforrásokat igényelt a lakossági és befektetési üzletágak kialakítása és felfuttatása, és bár a devizahitelezés kockázatai az utóbbi évben előtérbe kerültek, az ügyfelekkel fenntartott kapcsolatban is igyekeznek nem ellentmondani CSR-tevékenységükben vállalt elkötelezettségüknek. Hosszú időn keresztül nem mutathat kétféle arcot egy vállalat, mert hiteltelenné válik, ezért a bankról kialakult sokféle képnek nagyjából fednie kell egymást, az összhangot fenn kell tartani, ez bank és ügyfél közös érdeke - emelte ki Radácsi László.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2024. május 25. 18:23
Kilencéves lett az Összkép. Köszönjük 18 ezer olvasónknak, hogy az előző születésnapunk óta időt for...
MEDIA1  |  2024. május 25. 14:51
A kormánypárti Mediaworks / KESMA megyei napilapja éppen akkor tette ingyenessé a Magyar Pétert lejá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem