20 °C Budapest

Már több mint 10 milliárd a projektfejlesztő alapban

Pénzcentrum
2008. április 9. 10:18

A Biggeorge's NV Alapkezelő főként intézményi befektetőknek szánt projektfejlesztő ingatlanlapja, a Biggeorge's-NV 4. ingatlanalap 2008. március végére 10 milliárd forint fölé növelte vagyonát. Az intézményi befektetők mellett magánszemélyek is vásároltak a befektetési jegyekből. Az alapkezelő tervei szerint az intézményi befektetői kör további bővülésével 2008. júniusára az alap vagyona elérheti a 15 milliárd forintot. A telekfejlesztésekre koncentráló befektetési stratégia jelen piaci körülmények közepette vonzónak bizonyult a befektetők számára.

A 2007. decemberében 5 milliárd forintos vagyonnal elindult Biggeorge's-NV 4. Ingatlanalap befektetési jegyeiből újabb 5 milliárd forintot jegyeztek le a zömében intézményi befektetők az eltelt három hónap alatt. Így az alap nettó eszközértéke 2008. márciusára 10 milliárd forint fölé növekedett. "A jelenlegi piaci környezetben, amikor jövedelemtermelő ingatlanok vásárlásával egyre kevésbé érhető el kiemelkedő hozam, a megfontolt kockázatvállalásra és aktív értéknövelésre alapozó befektetési stratégia vonzónak bizonyult a befektetők számára. Fejlesztési telkek vásárlásával és azokon átgondolt projektek előkészítésével a mai piaci környezetben is jelentős hozam érhető el. A Biggeorge's-NV Alapkezelő, illetve a tulajdonosi kör szakmai háttere, valamint a befektetési stratégia átgondoltsága befektetőink számára kellő biztosítékot jelentett az eredményes működésre és hitelessé tette a küszöbhozam - mely jelenleg 10,5% - elérésének valós lehetőségét." emelte ki Csoma András, a Biggeorge's-NV Alapkezelő vezérigazgatója.

A Biggeorge's-NV 4. Ingatlanalap a magyar piacon egyedülálló módon telekfejlesztésekre specializálódott - fejlesztési területeket vásárol, s ezeken ingatlanfejlesztési projekteket készít elő. Az alapkezelő a fejlesztésre alkalmas telket, a kivitelezés megkezdését megelőzően a legtöbb esetben értékesíti. A megszerzett ingatlanok felértékelődésének alapja a végfelhasználói igényekhez illeszkedő építési projekt kialakítása, a piaci szempontokat és a gazdaságosságot egyaránt figyelembe vevő tervezés, a különböző engedélyek megszerzése és a kivitelezés gondos előkészítése. A Biggeorge's-NV cégcsoport által követett minőségi ingatlanfejlesztési filozófia az Alapkezelő várakozásai szerint kiemelkedő hozam elérését teszi majd lehetővé, hosszabb távon pedig az ingatlanforgalmazó alapok hozamát érdemben meghaladó teljesítményt lesz képes felmutatni.

2008. március végén az alap ingatlan feltöltöttsége már meghaladta a 40 százalékot, áprilisban pedig várhatóan az 50 százalékos arányt is átlépi majd, mely nagyban köszönhető annak, hogy az alap indulását komoly előkészítés előzte meg. Az alapkezelő tervei szerint a portfólión belül hosszabb távon az iroda, illetve kereskedelmi projektek dominálnak majd, azonban jelenleg is található lakó fejlesztésre alkalmas terület a befektetések között. A minimális célként megjelölt 75-80 százalék körüli feltöltöttségi arányt a vagyon növekedésével párhuzamosan az Alapkezelő minél előbb, lehetőleg 2008. őszéig el kívánja érni. Az Alapkezelő jelenleg is számos befektetési célpontot is vizsgál, ezzel párhuzamosan pedig megkezdte a már portfólióba került projektek fejlesztési koncepciójának előkészítését.

Az alapkezelő tervei szerint 2008. júniusára az alap vagyona elérheti az alapkezelő által már optimálisnak tekintett méretet, azaz a 15 milliárd forintot. "Az alap jelenlegi mérete már biztosítja a hatékony tevékenységhez szükséges kereteket, az optimális méret elérését követően pedig nem szeretnénk tovább ösztönözni az alap méretének növekedését, ezért az alap méretét hatályos szabályzatunkban 20 milliárd forintban maximalizáltuk. A hazai piacon eddig egyedülálló módon sikerült legalább három éves időtávra intézményi forrásokat bevonnunk, befektetőink bizalmát pedig szeretnénk azzal meghálálni, hogy az alap ingatlankitettségét folyamatosan magas szinten tartjuk, biztosítva ezzel az elvárt teljesítményt is" jelentette ki Csoma András vezérigazgató.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?