27 °C Budapest

Mibe fektetnek a gazdagok?- Utánozd őket és lépj be közéjük! (x)

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 09:45

A privát banki szolgáltatások egyre népszerűbbek hazánkban is. Ezek egyik alapvető eleme, hogy a pénzintézetek meghatároznak egy vagyonkorlátot, amely felett az ügyfeleiknek személyes tanácsadást és vagyonkezelést nyújtanak, valamint speciális befektetési lehetőségeket teszek számukra elérhetővé. De mit tehet az átlagember, ha Ő is ki akarja venni részét a "tuti" befektetésekből és elvárja, hogy neki is elmondják azokat a tanácsokat, ami eddig csak a milliomosok kiváltsága volt?

Mielőtt rátérnénk a megoldásra, nézzük meg, hogy hol mennyiért lehetünk privát banki ügyfelek és mit is jelent ez pontosan!

Jól látható, hogy legalább 10 millió forintnak kell "pihenni" a számlánkon, ha azt akarjuk, hogy már a nevünket is tudja egy jól képzett banki szakember.

A privát banki szolgáltatás egy k komplex tevékenység, amely magában foglal befektetési- és adózási tanácsadást valamint portfolió- és vagyonkezelést. Egy privát banki ügyfél több nemzetközi befektetési instrumentum közül választhat, illetve speciális hitelekkel is a rendelkezésére áll a bank. A kiemelt ügyfeleknek egyénre szabott megoldásokat kínál a pénzintézet, amiben a személyes tanácsadótól kezdődően a különleges befektetési lehetőségek át, a kiemelt kondíciókkal rendelkező bankszámla és hitelkártyák is benne foglaltatnak. Természetesen, az eszközök teljes arzenálját nehéz lenne felsorakoztatni, főleg azért, mert minden piaci szereplő próbál valamilyen pluszszolgáltatást adni az ügyfeleiknek. Azonban a felsorolásból jól látszik, hogy privát banki ügyfélként szélesebbre tárul a pénzügyi világ kapuja előttünk.

Mit tehetünk, ha még nem értük el a limitet?

Most sokakban felvetődhet a kérdés, hogy Ők miért nem férhetnek hozzá olyan befektetésekhez, amelyek bőséges hozammal kecsegtetik őket, ehelyett az akciós betéti kamatok között szemezgetnek évi 7-8 százalékért. Azonban van megoldás!

Amíg a banki szektor csak kiemelt ügyfeleik számára tette elérhetővé ezeket, a komplex szolgáltatásokat, addig a biztosítók egy más utat választottak. Saját és külső értékesítési csatornáikon keresztül megpróbálnak teljes körű pénzügyi tanácsadást szolgáltatni befektetési-és vagyonkorlátok nélkül. Természetesen van némi különbség a biztosítók által nyújtott pénzügyi tanácsadás és a privát banki tanácsadás között. Mivel ez utóbbi sokkal nagyobb követelményeket támaszt a szakemberek számára, illetve egy sokkal nagyobb információs alapon nyugszik. Azonban ezt a különbséget érezhetjük akkor is, igaz fordított irányba, ha a standard banki tanácsadást és elérhető eszközöket hasonlítjuk össze a biztosítók által nyújtott pénzügyi tanácsadással.

Ugyanis, a biztosítási- és közvetítői szektor által kínált unit-linked (befektetési egységhez kötött életbiztosítások) termékeken keresztül számos olyan speciális eszközalap elérhető már egy éves 90 ezer forintos szerződés esetében is, amelyekhez banki csatornákon keresztül csak kiemelt ügyfélként juthatunk hozzá. Ezt nagyszerűen érzékeltethetjük például az ázsiai piacok szárnyalásán. Egy évtizeddel ezelőtt még csak az igazán vagyonosok kiváltsága volt, hogy kivegyék a részüket a kelti száguldásból, aztán néhány év elteltével már a különböző befektetési alapokon keresztül már több privát banki ügyfél fektethetett be a régióba, igaz a költségek még mindig igen magasak voltak. Manapság pedig egy unit linked biztosításon keresztül bárki, akár egy havi alacsonyabb összegű megtakarítással is, profitálhat az ázsiai piacok teljesítményéből.

Tehát a biztosítások mögé felsorakoztatott eszközalapok bárki számára lehetővé teszik, az olyan különleges és jól jövedelmező befektetéseket, amelyhez néhány évvel ezelőtt még csak egy szűk kör férhetett hozzá.

Nem kell tehát szorgalmasan gyűjtögetünk a milliókat, egy megfelelő biztosítási termék kiválasztásával kinyílhatnak a befektetési lehetőségek és komplexebb tanácsadást is kapunk, mint egy egyszerű banki ügyfél.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 25. 14:06
Az őszi szezon új képernyősöket, műsorvezetőket és szakértőket, továbbá egy új műsort hoz a TV2 spor...
Holdblog  |  2023. szeptember 25. 13:19
Prudens gazdaságpolitikai berendezkedésekben vannak úgynevezett automatikus stabilizátorok a költség...
Kiszámoló  |  2023. szeptember 25. 09:29
Bár sok újat nem mond a kép, érdemes felidézni, hogy alakult az Egyesült Államok államadóssága mai d...
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 25. 07:45
Az állampapír vásárlás az, amiről mindenkinek tudnia kéne, mert függetlenül attól, hogy csak nem sze...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM