13 °C Budapest

Mibe fektetnek a gazdagok?- Utánozd őket és lépj be közéjük!

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 09:45

A privát banki szolgáltatások egyre népszerűbbek hazánkban is. Ezek egyik alapvető eleme, hogy a pénzintézetek meghatároznak egy vagyonkorlátot, amely felett az ügyfeleiknek személyes tanácsadást és vagyonkezelést nyújtanak, valamint speciális befektetési lehetőségeket teszek számukra elérhetővé. De mit tehet az átlagember, ha Ő is ki akarja venni részét a "tuti" befektetésekből és elvárja, hogy neki is elmondják azokat a tanácsokat, ami eddig csak a milliomosok kiváltsága volt?

Mielőtt rátérnénk a megoldásra, nézzük meg, hogy hol mennyiért lehetünk privát banki ügyfelek és mit is jelent ez pontosan!

Jól látható, hogy legalább 10 millió forintnak kell "pihenni" a számlánkon, ha azt akarjuk, hogy már a nevünket is tudja egy jól képzett banki szakember.

A privát banki szolgáltatás egy k komplex tevékenység, amely magában foglal befektetési- és adózási tanácsadást valamint portfolió- és vagyonkezelést. Egy privát banki ügyfél több nemzetközi befektetési instrumentum közül választhat, illetve speciális hitelekkel is a rendelkezésére áll a bank. A kiemelt ügyfeleknek egyénre szabott megoldásokat kínál a pénzintézet, amiben a személyes tanácsadótól kezdődően a különleges befektetési lehetőségek át, a kiemelt kondíciókkal rendelkező bankszámla és hitelkártyák is benne foglaltatnak. Természetesen, az eszközök teljes arzenálját nehéz lenne felsorakoztatni, főleg azért, mert minden piaci szereplő próbál valamilyen pluszszolgáltatást adni az ügyfeleiknek. Azonban a felsorolásból jól látszik, hogy privát banki ügyfélként szélesebbre tárul a pénzügyi világ kapuja előttünk.

Mit tehetünk, ha még nem értük el a limitet?

Most sokakban felvetődhet a kérdés, hogy Ők miért nem férhetnek hozzá olyan befektetésekhez, amelyek bőséges hozammal kecsegtetik őket, ehelyett az akciós betéti kamatok között szemezgetnek évi 7-8 százalékért. Azonban van megoldás!

Amíg a banki szektor csak kiemelt ügyfeleik számára tette elérhetővé ezeket, a komplex szolgáltatásokat, addig a biztosítók egy más utat választottak. Saját és külső értékesítési csatornáikon keresztül megpróbálnak teljes körű pénzügyi tanácsadást szolgáltatni befektetési-és vagyonkorlátok nélkül. Természetesen van némi különbség a biztosítók által nyújtott pénzügyi tanácsadás és a privát banki tanácsadás között. Mivel ez utóbbi sokkal nagyobb követelményeket támaszt a szakemberek számára, illetve egy sokkal nagyobb információs alapon nyugszik. Azonban ezt a különbséget érezhetjük akkor is, igaz fordított irányba, ha a standard banki tanácsadást és elérhető eszközöket hasonlítjuk össze a biztosítók által nyújtott pénzügyi tanácsadással.

Ugyanis, a biztosítási- és közvetítői szektor által kínált unit-linked (befektetési egységhez kötött életbiztosítások) termékeken keresztül számos olyan speciális eszközalap elérhető már egy éves 90 ezer forintos szerződés esetében is, amelyekhez banki csatornákon keresztül csak kiemelt ügyfélként juthatunk hozzá. Ezt nagyszerűen érzékeltethetjük például az ázsiai piacok szárnyalásán. Egy évtizeddel ezelőtt még csak az igazán vagyonosok kiváltsága volt, hogy kivegyék a részüket a kelti száguldásból, aztán néhány év elteltével már a különböző befektetési alapokon keresztül már több privát banki ügyfél fektethetett be a régióba, igaz a költségek még mindig igen magasak voltak. Manapság pedig egy unit linked biztosításon keresztül bárki, akár egy havi alacsonyabb összegű megtakarítással is, profitálhat az ázsiai piacok teljesítményéből.

Tehát a biztosítások mögé felsorakoztatott eszközalapok bárki számára lehetővé teszik, az olyan különleges és jól jövedelmező befektetéseket, amelyhez néhány évvel ezelőtt még csak egy szűk kör férhetett hozzá.

Nem kell tehát szorgalmasan gyűjtögetünk a milliókat, egy megfelelő biztosítási termék kiválasztásával kinyílhatnak a befektetési lehetőségek és komplexebb tanácsadást is kapunk, mint egy egyszerű banki ügyfél.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?