18 °C Budapest

Mibe fektetnek a gazdagok?- Utánozd őket és lépj be közéjük! (x)

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 09:45

A privát banki szolgáltatások egyre népszerűbbek hazánkban is. Ezek egyik alapvető eleme, hogy a pénzintézetek meghatároznak egy vagyonkorlátot, amely felett az ügyfeleiknek személyes tanácsadást és vagyonkezelést nyújtanak, valamint speciális befektetési lehetőségeket teszek számukra elérhetővé. De mit tehet az átlagember, ha Ő is ki akarja venni részét a "tuti" befektetésekből és elvárja, hogy neki is elmondják azokat a tanácsokat, ami eddig csak a milliomosok kiváltsága volt?

Mielőtt rátérnénk a megoldásra, nézzük meg, hogy hol mennyiért lehetünk privát banki ügyfelek és mit is jelent ez pontosan!

Jól látható, hogy legalább 10 millió forintnak kell "pihenni" a számlánkon, ha azt akarjuk, hogy már a nevünket is tudja egy jól képzett banki szakember.

A privát banki szolgáltatás egy k komplex tevékenység, amely magában foglal befektetési- és adózási tanácsadást valamint portfolió- és vagyonkezelést. Egy privát banki ügyfél több nemzetközi befektetési instrumentum közül választhat, illetve speciális hitelekkel is a rendelkezésére áll a bank. A kiemelt ügyfeleknek egyénre szabott megoldásokat kínál a pénzintézet, amiben a személyes tanácsadótól kezdődően a különleges befektetési lehetőségek át, a kiemelt kondíciókkal rendelkező bankszámla és hitelkártyák is benne foglaltatnak. Természetesen, az eszközök teljes arzenálját nehéz lenne felsorakoztatni, főleg azért, mert minden piaci szereplő próbál valamilyen pluszszolgáltatást adni az ügyfeleiknek. Azonban a felsorolásból jól látszik, hogy privát banki ügyfélként szélesebbre tárul a pénzügyi világ kapuja előttünk.

Mit tehetünk, ha még nem értük el a limitet?

Most sokakban felvetődhet a kérdés, hogy Ők miért nem férhetnek hozzá olyan befektetésekhez, amelyek bőséges hozammal kecsegtetik őket, ehelyett az akciós betéti kamatok között szemezgetnek évi 7-8 százalékért. Azonban van megoldás!

Amíg a banki szektor csak kiemelt ügyfeleik számára tette elérhetővé ezeket, a komplex szolgáltatásokat, addig a biztosítók egy más utat választottak. Saját és külső értékesítési csatornáikon keresztül megpróbálnak teljes körű pénzügyi tanácsadást szolgáltatni befektetési-és vagyonkorlátok nélkül. Természetesen van némi különbség a biztosítók által nyújtott pénzügyi tanácsadás és a privát banki tanácsadás között. Mivel ez utóbbi sokkal nagyobb követelményeket támaszt a szakemberek számára, illetve egy sokkal nagyobb információs alapon nyugszik. Azonban ezt a különbséget érezhetjük akkor is, igaz fordított irányba, ha a standard banki tanácsadást és elérhető eszközöket hasonlítjuk össze a biztosítók által nyújtott pénzügyi tanácsadással.

Ugyanis, a biztosítási- és közvetítői szektor által kínált unit-linked (befektetési egységhez kötött életbiztosítások) termékeken keresztül számos olyan speciális eszközalap elérhető már egy éves 90 ezer forintos szerződés esetében is, amelyekhez banki csatornákon keresztül csak kiemelt ügyfélként juthatunk hozzá. Ezt nagyszerűen érzékeltethetjük például az ázsiai piacok szárnyalásán. Egy évtizeddel ezelőtt még csak az igazán vagyonosok kiváltsága volt, hogy kivegyék a részüket a kelti száguldásból, aztán néhány év elteltével már a különböző befektetési alapokon keresztül már több privát banki ügyfél fektethetett be a régióba, igaz a költségek még mindig igen magasak voltak. Manapság pedig egy unit linked biztosításon keresztül bárki, akár egy havi alacsonyabb összegű megtakarítással is, profitálhat az ázsiai piacok teljesítményéből.

Tehát a biztosítások mögé felsorakoztatott eszközalapok bárki számára lehetővé teszik, az olyan különleges és jól jövedelmező befektetéseket, amelyhez néhány évvel ezelőtt még csak egy szűk kör férhetett hozzá.

Nem kell tehát szorgalmasan gyűjtögetünk a milliókat, egy megfelelő biztosítási termék kiválasztásával kinyílhatnak a befektetési lehetőségek és komplexebb tanácsadást is kapunk, mint egy egyszerű banki ügyfél.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MEDIA1  |  2024. március 28. 11:20
Bírságot kapott a héten a Tamási Rádió és a Jazz TV az NMHH Médiatanácsától, és a holland társhatósá...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem