24 °C Budapest

Kiemelkedő kamatok? - az ördög a részletekben rejlik

Pénzcentrum
2007. május 10. 15:00

A reklámok az országhatárokon átlépve sem változnak, természetesen a feladatuk az, hogy vásárlásra, pénz elhelyezésre, hitelfelvételre, vagy más egyéb cselekedetekre csábítsanak bennünket, akár olyan áron is, hogy a csupán részleges információt közölnek velünk, a tényeket a lehető legjobb fényben feltüntetve.

A korábbiakban már született egy cikkünk az e-bankok által nyújtott szolgáltatásokról, melyek a hagyományosnál magasabb betéti kamatot biztosítanak ügyfeleiknek.

Magasabb kamat átverés nélkül! Mi a titok?

A jelek azonban arra mutatnak, hogy az e-bankok is, hasonlóan sok pénzügyi és nem pénzügyi területen tevékenykedő vállalkozáshoz, marketing trükkökkel próbálják meg befolyásolni az ügyfeleket, hogy az egyre növekvő versenyben is meg tudják őrizni, illetve növelni piaci részesedésüket.

Így nem árt pontosan elolvasni a kiemelkedő kamatokhoz tartozó feltételeket, nehogy csak utólag döbbenjen rá, hogy az ígért kamatokat nem kapta meg. Lássuk azokat a pontokat, amelyek fokozott figyelmet igényelnek!

A e-bankok egy része a reklámokban meghirdetett magas kamatokat csak az első évben, vagy félévben biztosítja bónusz adásával, azonban ezt gyakorta nem hangsúlyozzák kellőképpen.

A második lehetőség annak a ténynek az elhomályosítása, hogy a reklámban feltüntetett kamat bruttó vagy nettó-e, a 20 százalékos kamatadó ugyanis elég szép számra kerekítheti ki az egyébként nem túl kirívó százalékokat is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A harmadik és a legfontosabb pont egyben, hogy a pénzintézetek több esetben is megvonják a kamatot azokra a hónapokra vonatkozóan, melyeken az ügyfél pénzt vesz fel az online számlájáról.

A készpénzfelvételt nem ilyen módon "büntető" bankok is súlyos díjakkal terhelik az ügyfeleket, akik hozzá szeretnének jutni a pénzükhöz, ily módon rövidítve meg az eredetileg ígért kamatokat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24