2 °C Budapest

A Citi-imázs részletei

Pénzcentrum
2007. február 19. 11:59

A Citigroup az egész vállalatot érintő márkaváltozást jelentett be, miszerint az egyes üzletágakat a jól-ismert "Citi" név alatt, a jól felismerhető piros ívvel egyesíti. A döntés alátámasztja a vállalat elkötelezettségét amellett, hogy az ügyfelek világszerte színvonalas kiszolgálása érdekében egy "ív" alá vonja üzletágait.

"Az egyesített márkánk megtestesíti azt az elképzelést, miszerint egy cégként, a Citiként szolgáljuk ki ügyfeleinket." - mondta Charles Prince, elnök-vezérigazgató. "Ez az egyesített márka izgalmas jövőnk zászlóvivője, mint egy jól összekapcsolt, gyorsan reagáló és nyereséges globális vezető vállalat a pénzügyi szolgáltatások terén."

"A Citi már most is egyike a legismertebb és legelismertebb márkáknak a pénzügyi szolgáltatások globális piacán. Az elvégzett átfogó kutatás és elemzés megerősítette, hogy a Citi kiemelkedően hatékony márka számos nyelven, piacon és technológiai platformon. A legtöbb ügyfelünk már most így gondol ránk." - mondta Prince. "Most, az egyesített márkával mutatjuk be elkötelezettségünket aziránt, hogy ügyfeleink számára a lehető legjobb tanácsokat, termékeket és szolgáltatásokat biztosítsuk."

A vállalat emellett bejelentette, hogy a bejegyzett piros esernyőt (melyet 1993-ban a Travelers felvásárlásával szerzett meg) eladja a St. Paul Travelers biztosítónak. Az eladás jelenleg a Hart-Scott-Rodino jóváhagyásától függ és várhatóan márciusban zárul. Az esernyő eladásából származó nettó bevételek fedezik az egységes márka bevezetésének költségeit.

"Kutatásaink azt mutatták, hogy az ügyfelek a piros esernyőt elsősorban a biztosítási szolgáltatásokhoz kötötték, különösen a St. Paul Travelers vállalathoz" - folytatta Prince. "Örülünk, hogy megköthettük ezt a megállapodást."

Az idei év második negyedévétől kezdődően az egyes üzletágak a következőképpen használják az ezüst Citi feliratot a piros ívvel: a vállalati és befektetési banki szolgáltatások a Citi-t, a wealth management a Citi Smith Barney, a Citi Investment Research és a Citi Private Bank márkaneveket; míg az alternative investments a Citi Alternative Investments nevet használja majd.

A Citi globális lakossági üzletágai, beleértve a Citibank fiókhálózatot, megtartják a kék Citi feliratot a piros ívvel. Jelenleg nem tervezzük a Banamex márkanév megváltoztatását Mexikóban, illetve a Primerica szintén megtartja márkanevét, azonban új logót használ majd, a piros esernyő nélkül. Ezenkívül, míg a vállalat a Citi márkanév alatt végzi üzleti tevékenységét, a jogi entitás neve változatlanul Citigroup Inc. marad, továbbá a különböző tagvállalataink jogi entitásának nevei is változatlanok maradnak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Bankmonitor  |  2022. december 6. 10:52
Számtalan család élt már a Babaváró hitel kiemelkedő előnyeivel, ahogy sokan használták ki az otthon...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17