0 °C Budapest

A Citi-imázs részletei

Pénzcentrum
2007. február 19. 11:59

A Citigroup az egész vállalatot érintő márkaváltozást jelentett be, miszerint az egyes üzletágakat a jól-ismert "Citi" név alatt, a jól felismerhető piros ívvel egyesíti. A döntés alátámasztja a vállalat elkötelezettségét amellett, hogy az ügyfelek világszerte színvonalas kiszolgálása érdekében egy "ív" alá vonja üzletágait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Az egyesített márkánk megtestesíti azt az elképzelést, miszerint egy cégként, a Citiként szolgáljuk ki ügyfeleinket." - mondta Charles Prince, elnök-vezérigazgató. "Ez az egyesített márka izgalmas jövőnk zászlóvivője, mint egy jól összekapcsolt, gyorsan reagáló és nyereséges globális vezető vállalat a pénzügyi szolgáltatások terén."

"A Citi már most is egyike a legismertebb és legelismertebb márkáknak a pénzügyi szolgáltatások globális piacán. Az elvégzett átfogó kutatás és elemzés megerősítette, hogy a Citi kiemelkedően hatékony márka számos nyelven, piacon és technológiai platformon. A legtöbb ügyfelünk már most így gondol ránk." - mondta Prince. "Most, az egyesített márkával mutatjuk be elkötelezettségünket aziránt, hogy ügyfeleink számára a lehető legjobb tanácsokat, termékeket és szolgáltatásokat biztosítsuk."

A vállalat emellett bejelentette, hogy a bejegyzett piros esernyőt (melyet 1993-ban a Travelers felvásárlásával szerzett meg) eladja a St. Paul Travelers biztosítónak. Az eladás jelenleg a Hart-Scott-Rodino jóváhagyásától függ és várhatóan márciusban zárul. Az esernyő eladásából származó nettó bevételek fedezik az egységes márka bevezetésének költségeit.

"Kutatásaink azt mutatták, hogy az ügyfelek a piros esernyőt elsősorban a biztosítási szolgáltatásokhoz kötötték, különösen a St. Paul Travelers vállalathoz" - folytatta Prince. "Örülünk, hogy megköthettük ezt a megállapodást."

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az idei év második negyedévétől kezdődően az egyes üzletágak a következőképpen használják az ezüst Citi feliratot a piros ívvel: a vállalati és befektetési banki szolgáltatások a Citi-t, a wealth management a Citi Smith Barney, a Citi Investment Research és a Citi Private Bank márkaneveket; míg az alternative investments a Citi Alternative Investments nevet használja majd.

A Citi globális lakossági üzletágai, beleértve a Citibank fiókhálózatot, megtartják a kék Citi feliratot a piros ívvel. Jelenleg nem tervezzük a Banamex márkanév megváltoztatását Mexikóban, illetve a Primerica szintén megtartja márkanevét, azonban új logót használ majd, a piros esernyő nélkül. Ezenkívül, míg a vállalat a Citi márkanév alatt végzi üzleti tevékenységét, a jogi entitás neve változatlanul Citigroup Inc. marad, továbbá a különböző tagvállalataink jogi entitásának nevei is változatlanok maradnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06