Szemet szúrt a maximális hozam - Mi vár az alapokra?

Pénzcentrum
2007. február 8. 09:00

A Der Spiegel információi szerint a német kormány az EU és a G7 soros elnökeként fel szeretne lépni a fedezeti alapok szegmensének átláthatóbbá tétele érdekében. A pénzügyminiszter javaslata szerint a bankoknak közölniük kellene a pénzügyi felügyeletekkel, hogy mekkora kölcsönt adtak egy-egy fedezeti alapnak.

A hedge fundok tulajdonképpen spekulatív befektetési alapok, melyek nem egy konkrét benchmarkhoz mérik teljesítményüket, hanem abszolút értelemben törekednek a lehető legmagasabb hozamra, melynek érdekében határidős, opciós, deviza és akár tőkeáttételes pozíciókat is vállalnak.

Az elmúlt évek sikertörténetének számító számító szegmensben megfigyelhető, hogy az alapok egyre kisebb minimum összeget is elfogadnak vonzerejük megtartása érdekében. A konstrukciókra jellemző, hogy a front-end (egyszeri belépési) költségek mellett a kezelési költségek és a sikerdíjak is magasabbak, mint a hagyományos befektetési alapoknál.

A javaslattal kapcsolatban összességében elmondható, hogy várhatóan rövidtávon semmi nem lesz belőle, egy ekkora horderejű kérdésben ugyanis jelentős megosztottság uralkodhat az érintettek között.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?