2 °C Budapest

Bill nagyon nagyvonalú

Pénzcentrum
2006. augusztus 10. 16:00

Bill és felesége, Melinda Gates alapítványa, a Gates Foundation 500 millió dollárt ajánlott fel az AIDS elleni harcra a Global Fund világméretű alapítványnak, hogy még effektívebbé tegyék a harcot a halálos vírus ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Az adomány 5 évre szól, és a HIV mellett a tuberkulózis és malária elleni harcban is felhasználható. Ez eddig a legnagyobb adomány a Global Fund fennállása óta, amely nem kormánytámogatásból származik.

A szervezet elnöke, Richard G.A. Feachem nagyon nagylelkű és önzetlen adománynak nevezte a támogatást, amellyel több millió életet lehet megmenteni világszerte.

Az alapítvány a három említett betegség ellen veszi fel a harcot immár 4 éve, 200 óta. A szervezet a megelőzésre és a vakcinákra, valamint kutatásokra költi a pénzt, a megalakulása óta 5,5 milliárd dollárral segített 132 országot.

A világ leggazdagabb emberének alapítványa már 2 milliárd dollárt használt fel a betegség megelőzésére, kutatásokra és arra, hogy az AIDS ellenszerét feltalálják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18