Az Egyesült Királyság legbőkezűbb adományozója: egy hedge fund?

Pénzcentrum
2006. augusztus 7. 14:24

2005-ben 50.4 millió fontot költött jótékonysági célokra a The Children’s Investment Fund (TCI)- derül ki a BBC tájékoztatásából. Az alaphoz kapcsolódó Children’s Investment Fund Foundation alapítvány a fejlődő országok szegény gyermekeinek megsegítését tűzte ki céljául. Európa egyik legsikeresebb hedge fundját alapító Chris Hohn elkötelezte magát amellett, hogy az alap éves

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2005-ben 50.4 millió fontot költött jótékonysági célokra a The Children’s Investment Fund (TCI)- derül ki a BBC tájékoztatásából. Az alaphoz kapcsolódó Children’s Investment Fund Foundation alapítvány a fejlődő országok szegény gyermekeinek megsegítését tűzte ki céljául.

Európa egyik legsikeresebb hedge fundját alapító Chris Hohn elkötelezte magát amellett, hogy az alap éves eredményének felét az alapítvány rendelkezésére bocsássa, emellett 33 millió fontot helyezett el egy másik , Egyesült Államokban regisztrált alapítványban is.

Az AIDS miatt elárvult, vagy ezzel fenyegetett afrikai, és indiai gyermekeket segítő Children’s Investment Fund Foundation jelenleg 63 millió fonttal gazdálkodik, ami a TCI 3.8 milliárd dolláros vagyonán elért eredményből 20, vagy akár 40 millió fonttal is bővülhet a jövőben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?