7 °C Budapest

Kártyázz határok nélkül!

Pénzcentrum
2006. május 19. 16:00

Szakértői csoportot állít fel az Európai Bizottság a határon átnyúló bankszámlaváltással kapcsolatos nehézségek kivizsgálására. A testület a jogi, adminisztratív és egyéb akadályok meghatározása mellett javaslatokat is kidolgoz majd a problémák megoldására, melyekkel a fogyasztók szembesülnek, amikor számlát nyitnak, megszüntetnek, vagy váltanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szakértői csoportot állít fel az Európai Bizottság a határon átnyúló bankszámlaváltással kapcsolatos nehézségek kivizsgálására. A testület a jogi, adminisztratív és egyéb akadályok meghatározása mellett javaslatokat is kidolgoz majd a problémák megoldására, melyekkel a fogyasztók szembesülnek, amikor számlát nyitnak, megszüntetnek, vagy váltanak - írja a Világgazdaság.

A bankszámlákkal kapcsolatos fogyasztói mobilitás erősítése azért is fontos kérdés, mert a számla számos más pénzügyi termék (hitel, betét) előfeltétele.

A bankszámlák határon átnyúló váltásának lehetősége 2008-tól még fontosabbá válik, az egységes eurófizetési térség létrejötte után ugyanis a tervek szerint a határon átnyúló fizetések ugyanolyan feltételek mellett történnek, mint az országon belüli tranzakciók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?