2 °C Budapest

Már nem csak a nagyok játékszere

Pénzcentrum
2006. április 5. 09:10

Az első negyedévben több mint 60 külföldi befektetési alappal nőtt a hazai kínálat, ennek köszönhetően immáron a 120-at is meghaladja a nemzetközi, mindeddig kizárólag a nyugati anyabankok palettáján szereplő konstrukciók száma.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az első negyedévben több mint 60 külföldi befektetési alappal nőtt a hazai kínálat, ennek köszönhetően immáron a 120-at is meghaladja a nemzetközi, mindeddig kizárólag a nyugati anyabankok palettáján szereplő konstrukciók száma – írja a Világgazdaság.
Azonban, a forgalom, ezen alapok esetében még nem tekinthető kiugrónak. Egyes becslések tízmilliárd forintos nagyságrendet említenek, ez jelenleg eltörpül a hazai befektetési alapok több mint 2000 milliárd forintos volumene mellett.
A hazai alapkezelők szerint az igény egyre nő a külföldi kibocsátású alapok iránt. Nőtt a befektetők kockázatmegosztási hajlandósága, ráadásul az elmúlt időszakok bizonyítják, hogy nem mindegyik periódusra volt érvényes, hogy a hazai kötvény, illetve részvényalapok verték a nemzetközi mezőnyt.
Vonzó befektetési lehetőségekben nincs hiány. Egyre több helyen lelhetők fel a favoritnak számító, az ázsiai térségbe fektető részvény-, illetve árupiaci alapok, ám ezek mellett a vállalati kötvényalapokból is széles a kínálat.

Ami az alapok díjait illeti, arról azt érdemes tudni, hogy a hazai gyakorlatban megszokottnál magasabb belépési jutalékot kell fizetnünk. A nemzetközi alapokkal a hazai forgalmazók elsősorban a privát banki ügyfélkört célozzák meg, azonban ez a kör bővülhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18