Iszonyatos különbségek a hazai keresetekben: sok százezer magyar csak ennyit kap havonta

Pénzcentrum2023. január 20. 08:44

Komoly bérkülönbségek vannak a megyék között a KSH legújabb beszámolója szerint.

Budapest húzza fel az átlagkereseteket az ordszágban, de így is jelentős bérkülönbségek vannak a magyarországi megyék között - ez derül ki a KSH legújabb beszámolójából, melyet a tavalyi év első három negyedévének adatait listázza.

Az összeállításból kiderül, hogy Budapesten az első három negyedévben 413 ezer forint volt a nettó átlagkereset havonta - ez pedig jelentősen, 67 ezer forinttal előzi a listán második Győr-Moson-Sopron megyét. A 300 ezer forintos nettó átlagbért nyolc megye ugrotta meg, ebből csak egy dunántúli van: Hevesben 307 ezer forintot vihetnek haza átlagosan a dolgozók.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
átlagkereset, ksh, bérkülönbség, keresetek, győr, fizetések, átlagfizetés, megye, nettó, megyék, átlagfizetések magyarországon, nettóbér,