Ahol a gyakornok másfélszeresét éri egy közmunkásnak

Pénzcentrum2012. október 16. 14:05

Havi bruttó 75 ezer forintos fizetést kínál heti 20 órás munkavégzésért a gyakornokoknak a Magyar Telekom. A próbaidőt sikeresen teljesítők még béren kívüli juttatást is kapnak.

Közel 700 diák vett részt az elmúlt három évben a Magyar Telekom gyakornoki programjában. Jelenleg 182 felsőoktatásban tanuló diák dolgozik gyakornokként a vállalat különböző területein - közölte a társaság.

Az idén szeptemberben indult gyakornoki félévre 746 fiatal jelentkezett, közülük 86-ot vettek fel. A következő, 2013 februárjában induló gyakornoki programra 2012. október 31-ig várják a jelentkezéseket a vállalat honlapján.

A Magyar Telekom immár 16 éve működő gyakornoki programja kettős célt szolgál. Egyrészt lehetőséget kínál a főiskolai, illetve egyetemi hallgatóknak arra, hogy megismerjék egy nagyvállalat működését, valódi munkatapasztalatot szerezzenek, valamint alkalmat kínál arra is, hogy az esélyegyenlőség szellemében a legrátermettebbek elindíthassák karrierjüket a Telekomnál. Másrészt a program nem titkolt szándéka, hogy friss tudást vonzzon a vállalatba, új impulzusokkal gazdagítsa a szervezet életét, működését - olvasható a Magyar Telekom közleményében.

A jelentkezéshez az aktív hallgatói jogviszony mellett feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hallgatók számára a program heti 20 órás elfoglaltságot jelent, rugalmas munkaidőben. A gyakornokok havi bruttó 75 ezer forintot kapnak, amely a próbaidő letelte után béren kívüli juttatási csomaggal is bővül.

Ezzel szemben a kormány által elindított közmunka-programban a teljes munkaidőben alkalmazott, középfokú végzettségű közmunkások havonta mindössze bruttó 92 ezer forintot kereshetnek. Ebből - gyermekek utáni adókedvezmény nélkül - mindössze 60 260 forint marad napi 8 órás munkavégzés esetén. A középfokú végzettséggel nem rendelkező közmunkások bruttó bére teljes munkaidőben havi 71 800 forint, amiből családi kedvezmény nélkül mindössze 47 ezer forint marad.

Címkék: