Így néznek ki az igazi uzsorások: Te ismered őket?

Pénzcentrum2011. május 11. 12:02

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezet Bűnözés Elleni Főosztálya eljárást folytat két férfi és egy nő ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők 2009. májusában 40 százalékos kamatra 1 millió forint kölcsönt adtak a sértettnek Miután a sértett a törlesztőrészletek fizetésével késett, őt az elkövetők több alkalommal megfenyegették és arra kényszerítették, hogy rendszeresen nagyobb összegű készpénzt fizessen ki nekik. Ezért 12 millió forint került átadásra a zsarolóknak, majd az egyik elkövető ezen felül további 9 millió forintot vagy a sértett hozzátartozója által üzemeltetett kávézó következő két éves bevételének átadását követelte. A gyanúsítottakat a rendőrség munkatársai 2011. március 28-án a pénz átadását követően elfogták.

Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy az egyik férfi és a nő uzsorakamatra adott kölcsönökből szerezték jövedelmüket, és több a fentiekhez hasonló bűncselekményt követettek el.

 


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya kéri, hogy akinek a sérelmére a képen látható elkövetők hasonló bűncselekményt követettek el, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, hívja a 477-3754 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést hétfőtől-csütörtökig 7:30 - 16:00, pénteken 7:30 - 13:30 óra között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán; vagy a 107, a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: