Mikor jön a következő nyugdíj? Itt a 2011-es folyósítási rend

Pénzcentrum2011. március 19. 12:02

Még mindig többen kapják készpénzben a nyugdíjat, mint utalással Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjak folyósításáról szóló tájékoztatóját. A bankszámlával rendelkező nyugdíjasok legkésőbb minden hónap 12. napjáig hozzájutnak a pénzükhöz (decemberben idén is hamarabb jön majd a nyugdíj), aki készpénzben kapja a nyugdíját, annak az úgynevezett postai kifizetési naptárban meghatározott napon viszi a bankjegyeket postás.

Hogyan és mikor vehetik fel / kaphatják kézhez a nyugdíjasok az őket megillető ellátást?

Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az ún. postai kifizetési naptárban - amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek - meghatározott napon jut hozzá az ellátásához (viszi ki a postás).

Ha a nyugdíjas magyarországi pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor:

 

A folyósító szerv törzsszám, mint azonosító szám alatt folyósítja az ellátásokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Friss nyugdíjhozamok: itt a teljes lista, lehet csemegézni

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének (megszüntetésének) napjáig, de legfeljebb a jogosult elhalálozásának a napját magában foglaló naptári hónap utolsó napjáig.

További fontos információk nyugdíjasoknak

Címkék: