Nyugdíjasok figyelem! Fontos levelet hoz a postás!

Pénzcentrum/MTI2010. december 10. 08:21

Levélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat az előttük álló döntésekről és a határidőkről - közölte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.

A magánnyugdíjpénztár-tagoknak több levelet is kiküldenek majd, hogy tájékoztassák őket az állami nyugdíjrendszerbe történő áttéréssel kapcsolatos részletekről - mondta Selmeczi Gabriella.

Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasokhoz intéz majd levelet. A miniszterelnöki megbízott úgy fogalmazott, a nyugdíjasok számára a levél azért kerül kiküldésre, mert "itt is nagyon nagy a zavar."

A Pénzcentrum.hu természetesen megkereste a Kormányzat Kommunikációs Államtitkárságot is a nyugdíjasoknak küldendő miniszterelnöki levél ügyében, egyelőre azonban nem kaptunk választ kérdéseinkre.



Emlékezetes: Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében még szeptember elején levelet küldött minden nyugdíjasnak, arra kérve őket, hogy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba küldték el, a levél költségeit pedig a Fidesz fizette, így a párt rendelte meg a levelek legyártását és a postai kézbesítést is.

Hétfőn lesz a zárószavazás a parlamentben a nyugdíjreform- és adósságcsökkentő alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról.

Címkék: