Zűrzavar a novemberi járulékfizetéseknél

Pénzcentrum2010. november 5. 09:47

Káosz és félreértések sorozata történt sok magyar cégnél az októberi járulékok befizetése közben. A kormány ugyanis úgy módosította a magánnyugdíjpénztári tagdíjakról szóló törvényt, hogy azt már az októberben keletkezett, de novemberben kifizetésre kerülő béreknél is érvényesíteni kellett - írja a Napi Gazdaság.

A kavarodást a szabály pontatlan megfogalmazása okozta, ugyanis abban nem volt benne, hogy ezt már a novemberben esedékes béreknél figyelembe kell venni.

Az adóhatóság szerdán kiadott állásfoglalása szerint az új szabály a 2010. október 1. és november 30. közötti bevallási időszakra vonatkozó összegek után alkalmazandó, tehát a most kifizetett jövedelmekre is.

Félreértésre adott okot az is, hogy az új kulcsokhoz a szoftvert és a nyomtatványokat egy hónappal a változtatás hatályba lépése előtt közzé kell tenni, ami október elsejét jelentett volna. Ehhez képest ez csak november 3-án történt meg, sőt a jogszabály is csak november 2-án lépett hatályba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azoknak a cégeknek, akik október 31-ig már elvégezték a bérszámfejtést és bevallást, újat kell készíteniük. Valamint, ha már elutalták a pénzeket, azt is meg kell ismételniük (immár a helyes összeggel).


Címkék: