A lebukott segélycsaló 106 évig törleszti a jogosulatlanul felvett támogatást a brit államnak

Pénzcentrum2010. október 29. 15:02

A jogosulatlanul felvett összegek visszafizetésére kötelezte a Southampton-i Bíróság azt a 42 éves háromgyermekes nőt, aki öt évvel ezelőtt elfelejtette bejelenteni a hatóságoknak, hogy a családot 2000-ben elhagyó férje hazaköltözött, és továbbra is kapta a gyermeküket egyedül nevelő szülőket megillető segélyt.

A jogalap nélkül felvett családtámogatás összege megközelíti az 50 ezer fontot (átszámítva 15,7 millió forintot). Az ítélet szerint heti 9 fonttal (kevesebb, mint 3 ezer forinttal) kell törlesztenie, ami kamatok nélkül 106 éves futamidőt feltételez.


A háromgyermekes Lee-Anne Jennings, miután elhagyta a bíróságot

A vizsgálat egy névtelen bejelentést követően indult, a család egyik "jóakarója" értesítette a hatóságokat, hogy az asszony háza előtt mindig ott látja a férj autóját, pedig a nő felveszi a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek járó pénzt.

A férj korábban egy hajójavító műhelyben dolgozott, jelenleg teherautósofőrként alkalmazzák és heti szinten 300 fontot (94 ezer forintot) visz haza. A férfi tíz évvel ezelőtt hagyta el a családját, tehát a feleségét akkor megillette a támogatás, de azt a tárgyaláson is elismerte, hogy nem jelezte a hatóságnak a körülmények idő közben történt változását.

Az asszonyt négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, továbbá 150 óra közmunkára, valamint heti 9 font törlesztésre kötelezték. A védőügyvéd szerint téves ítélet született, mert a férj egy javíthatatlan nőcsábász, aki számára sokkal fontosabb a függetlenség, mint a saját családjának az anyagi támogatása.

Címkék: