Magánnyugdíj: utalványért átlépünk magasabb hozamért nem

Pénzcentrum2010. szeptember 15. 09:32

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) egy vezetői körlevélben elfogadhatatlannak tartja azokat a módszereket, amikor a pénztárak, illetve a tagszervezők nem a jelenlegi és jövőbeli szolgáltatásokkal, hanem a (potenciális) tagok számára rövid távú előnyök kilátásba helyezésével (pénz- és tárgyjutalommal, nyereménysorsolással, kedvezményes szolgáltatásokkal) ösztönzik a belépéseket - írja a Napi Gazdaság.

A tiltásnak külön hangsúlyt ad, hogy ma már szinte nem is akad olyan kassza, ahol ne alkalmaznának valamilyen belépést- vagy átlépést ösztönző kedvezményt. A körlevél fogalmazása megbélyegzi a pénztárakat, mivel azok "a profitorientált intézmények piacszerzési tevékenységére jellemző" módon bírják rá a tagokat a pénztárba történő belépésre/átlépésre.

Hol milyen kedvezmény érhető el?

Az OTP Pénztárak Platina Programjának keretében nyereményjátékban vehetünk részt. Az Aegon új filmes nyereményoldallal "csábít", a fődíj egy hollywoodi álomutazás. Az Allianz akciójában szeptember 30-ig 4000 forint értékű kupont kapnak a be- és átlépők (ezt lakás- vagy autóbiztosítási díjra lehet váltani).

Az AXA-nál kerékpárt lehet nyerni, az Aranykor 10 ezer forintos és toborzás esetén 5 ezer forintos jóváírást kínál CIB Bankszámlára. A Budapest kasszák ötezer forintos könyvutalványt adnak ajándékba, az Erste Jabulanival csábítja a belépőket. Az MKB-nál 6-12 ezer forint közötti ajándékok között válogathatnak az új ügyfelek.

Címkék:
profitorientált,