Nyugdíj 75(!) év munkaviszony után?!

Pénzcentrum2010. szeptember 10. 16:02

A 89 éves Betty Ham 14 éves kora óta dolgozik, és csak a napokban lett végleg nyugdíjas. A brit hölgy igazi munka hőse: egyetlen napot sem volt betegállományban.

A matróna a Mirror c. brit napilapnak elmondta: az a titka, hogy nyugodt, egészséges életet él, odafigyel étkezésére, és nem jár kocsmázni.

 


A könyvelőként dolgozó hölgy 60 éves korában hivatalosan nyugdíjba ment, de saját bevallása szerint egy percet sem bírt otthon maradni, ezért visszament dolgozni - még néhány évtizedre.

Így, 75 évnyi munka után, 89 évesen ismét nyugdíjba vonult. Mint mondta, ha rajta múlna, szívesen dolgozna még, de már úgy érzi, kissé "kilóg" munkatársai közül. Úgy tudni, hét és fél évtizedes karrierje alatt egyetlen nap betegszabadságot sem vett igénybe, és egy napig sem volt munkanélküli.


Veszélyben a 40 év utáni nyugdíj! Kattints!


Magyarország: közel 3 millió nyugdíjas

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság 2010. januárjában 2 millió 980 ezer személy részére összesen 249,4 milliárd forint nyugdíjat, járadékot, illetve nyugdíjszerű ellátást folyósított. Az ellátottak a népesség 29,8%-át tették ki, számuk 1,7%-kal csökkent a 2009. januárihoz képest, miközben a folyósított ellátások összértéke 4,1%-kal növekedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal

A nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők száma az ezredfordulóhoz képest kismértékű csökkenést mutat. A nyugdíjasok 58%-a (1,7 millió személy) öregségi nyugdíjas, részarányuk az utóbbi 3 évben 2 százalékponttal emelkedett.

A korbetöltött öregségi nyugdíjasok száma 1 millió 442-, a korhatár alattiaké 276,8 ezer, az előbbi 1,3%-kal több, utóbbi 10,1%-kal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Címkék: