A magyarok fele sem érzi magát boldognak

Pénzcentrum2010. május 31. 12:02

Egy friss felmérés tanúsága szerint lakókörnyezetünk játssza a legfontosabb szerepet boldogságérzetünkben. Ezen szempont alapján Hollandia, Kanada és Ausztrália lakosai a legboldogabbak. Magyarországon csak az emberek 45%-a elégedett saját sorsával.

Az Ipsos közvélemény-kutató legfrissebb, 23 ezer ember megkérdezésével készült felmérésében a (lakó)környezettel kapcsolatos elégedettséget vizsgálta. Az összesített eredmény szerint a munkalehetőségek, a közterületek tisztasága, a tömegközlekedés hatékonysága és közbiztonság jelentik azokat a legfontosabb tényezőket, amelyből az általános boldogságérzet a leginkább leszűrhető.

A legelégedettebbnek a hollandok számítanak: a felmérés szerint 85%-uk jól érzi magát környezetében. Második helyen a kanadaiak végeztek (83%-os elégedettséggel), harmadik lett a listán Ausztrália (82%), de India, Németország és az Egyesült Államok is bekerültek a "legboldogabb" 6 ország közé.

A legkevésbé elégedettek Dél-Korea (34%) állampolgárai: ők elsősorban a rossz közösségi közlekedésre, a légszennyezettségre és a magas rezsiköltségekre panaszkodtak.

A Reuters tudósítása szerint a Magyarországon megkérdezettek 45%-a érzi magát boldognak (a fenti kritériumok szerint), vagy ahogy a hírügynökség fogalmaz: "Magyarországon csak az emberek 45%-a elégedett a sorsával."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bobby Duffy, az Ipsos Social Research Institute vezetője a felmérés kapcsán úgy fogalmazott: "A nemzetközi gazdasági válság hatására hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy napról-napra milyen óriási hatást is gyakorol közvetlen környezetünk az életminőségünkre".

Címkék: