Beintett a Posta az APEH-nek: valaki csúnyán mellényúlt

Pénzcentrum2009. december 10. 13:21

A Magyar Posta csütörtökön megerősítette, hogy korlátlan ideig elfogadják a régi típusú készpénz-átutalási megbízásokat. A hivatal ezzel az APEH sajtóban megjelent közleményét cáfolta, amely szerint a posta 2009. december 31-i határidőhöz kötné a régi sárga csekkek átvételét.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt korábban, az APEH közleménye szerint a jövő évtől kezdődően a Magyar Posta nem fogadja el a régi típusú készpénzátutalási megbízásokat (sárga csekkeket).

Rendkívüli APEH közlemény: téged is érint!

A Posta azonban mai közleményében egyértelműen cáfolta az adóhivatal ezen állítását.

A Magyar Posta MTI-hez eljutatott közleményében hangsúlyozza: 2010. január 1-jével sem lesz változás a postai sárga csekkek befizetésének menetében, a "régi típusú csekkek felhasználhatóak, amíg el nem fogynak".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Posta 2008-ban a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében vezette be az új típusú csekkeket, amelyeken jól látható FM és M megkülönböztető jelzés figyelhető meg. Ezek használata azonban nem kötelező, kizárólag az ügyfelek befizetéseit és a postai dolgozók munkáját hivatott megkönnyíteni - emlékeztet a hivatal.

Megjegyzik: az eltelt időszakban a régi típusú csekkek kikoptak a forgalomból, ma már alig-alig találkozni ilyenekkel a postákon.

Címkék: