Egyre nagyobb probléma a munkahelyi stressz!

Pénzcentrum2009. november 5. 13:02

A munkahelyi stresszre visszavezethető megbetegedések több mint 28 milliárd fontot emésztenek fel Nagy-Britanniában, az egészségügyi kiadások mintegy negyedét - figyelmeztet egy kormányzati egészségügyi szervezet.

A National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), egy angol független kormányzati intézet szerint jóval nagyobb figyelmet kellene szentelni a munkahelyi stressz feloldására, hiszen rengeteg pénzt emésztenek fel az ezzel kapcsolatos megbetegedések.

Leginkább a rossz főnökök okolhatók mindezért, akiknek nem lenne más dolguk, mint több pozitív visszacsatolást adni beosztottjaik felé, rugalmasabb munkaidőt biztosítani, de az extra szabadnapok biztosítása is jelentősen javítana a dolgozók mentális állapotán.

A beosztottak kezelése persze tanulható, ezért szükség lenne rendszeres vezetői tréningekre, valamint a munkavállalóknak is lenne mit tanulniuk karrier menedzsment terén.

A munkahelyi stressz miatt évente mintegy 13 millió munkanap vész kárba a szigetországban. Figyelembe véve a betegállományban lévő dolgozók bérköltségét, a hatékonyságromlást, valamint adott esetben a helyettesítése költségeit, ez több mint 28,3 milliárd fontba kerül a munkaadók számára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A NICE becslései szerint egy 1000 fős cég átlagosan 250 ezer fontot tudna megtakarítani, ha jobban figyelne dolgozói lelki állapotára. Sokan nem is hiszik, hogy egy jó szó, vagy dicséret, mennyit jelent, pedig adott esetben még pénzben kifejezett értéke is lehet. Ennek ellenére gyakoribb, hogy csak az elrontott feladatokért szólnak a főnökök, a jól végzett munkát nem követi visszacsatolás.

Címkék: