Nyolc magyar cég a régió legjobb munkahelyei között!

Világgazdaság2009. június 10. 08:32

Hazánk szerepelt a legjobban a Hewitt Associates legújabb régiós felmérésben, hiszen a legjobb munkahelyek kategóriába mi "delegáltuk" a legtöbb céget, szám szerint nyolcat.

A tizenegy ország, hétszáz vállalata és 160 ezer munkavállalójának véleménye alapján készült listán nyolc hazai társaság került a legjobbak közé. A top 15 kkv között négy, míg a nagyvállalatok között is négy munkahely végzett.

Hazánk után Lengyelország szerepelt a legjobban, tőlük hét vállalat került a ranglistára.

A felmérés során elsősorban azt vizsgálták, hogy hol a legnagyobb a dolgozói elégedettség és lojalitás, de az is kiderült eközben, hogy a magyarok stresszelnek a legtöbbet munka miatt, ha van, akkor a túl sok munka, ha nincs, akkor a nehéz állástalálás miatt. Az elégedettséget csökkenti az is, hogy sokan hiányolják a elvégzett munka utáni visszajelzést.

A krízis miatt a hazai dolgozók körében a legnagyobb a bizonytalanság, a magyar munkavállalóknak csak fele bízik abban, hogy cége ellenáll a válságnak, míg minden ötödik úgy gondolja, hogy nem lesz képes biztosítani anyagi biztonságát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A régiós országokban minden második dolgozó bízik abban, hogy állása elvesztése esetén találna újat, hazánkban azonban csak minden negyedik.

Címkék: