Nyugdíjas fenegyerekek: extrém hobbik 90 év fölött

Pénzcentrum2009. március 28. 10:30

Miért gondoljuk azt, hogy az aggastyánoknak a kandalló mellett ülve, kakaót szürcsölgetve, unokáikkal játszadozva kell tölteniük nyugdíjas éveiket? Van, aki száz évesen siklóernyőzik, megmássza a Himaláját, vagy épp ejtőernyővel ugrál toronyházakból. Íme a fenegyerek nyugdíjasok.

Az ausztrál Frank Moody 101 éves korában gondolta úgy, hogy kipróbálná az ejtőernyőzést. 2004-ben egy tandemugrást hajtott végre, 300 méter magasból.

A legidősebb, egyszemélyes ejtőernyős-ugrás rekordját egy hölgy, Sylvia Brett tartja: ő 1986-ban, 80 éves korában ugrott ki egy repülőgépből.


Peggy McAlpine (Fotó: thesun.co.uk)

A brit Peggy McAlpine 100. születésnapját siklóernyőzéssel ünnepelte. Ugyanakkor a nagymamának már fiatalabb korában voltak hasonló tapasztalatai: 80 évesen ugyanis már tett egy kiruccanást a bungee jumping világába.

2002-ben James Talbot Guyer 148 méter magasságból hajtott végre ejtőernyős bázisugrást. Az amerikai férfi egy hídról ugrott le - 74 éves korában.

A német Helmut Wirz tavaly augusztusban hajtotta végre 28. bungee jumping ugrását. A 83 éves férfi saját bevallása szerint adrenalinfüggővé vált az évek során, és csak így tudja csillapítani vágyait.

A legidősebb női autóversenyző minden bizonnyal a kanadai Jeannie Reiman. 2003-ban az akkor 90 éves nagyi még részt vett egy tízkörös Ontario-i rallyn.

A 92 évesen elhunyt Ron Cunningham még nyolcvanas éveinek végén is tevékenykedett szabadulóművészként, kaszkadőrként és bűvészként. Amikor meghalt, láncokkal és lakatokkal a koporsója körül temették el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Doris Long (Fotó: thesun.co.uk)

A 94 éves Doris Long egy 40 méteres irodaház tetejéről ereszkedett le tavaly szeptemberben. Az angol hölgy elmondta: egyszerűen szereti a magas épületeket.

Valószínűleg szintén a magasság szerelmese a nepáli Min Bahadur Sherchan, aki tavaly májusban, 76 évesen jutott fel a Mount Everest csúcsára. Egy 71 éves japán tanár, Katsusuke Yanagisawa rekordját döntötte meg ezzel.

Persze mindez tényleg csak kakaószürcsölgetés a Pokol Nagyijainak ámokfutásához képest, akik Anglia békés utcáin garázdálkodnak nem kevés szabadidejükben. Videó alant...

Címkék:
toronyház,