Egymillió kellene gyorsan? Itt a bankok legjobb ajánlata

Pénzcentrum2013. április 23. 16:11

Szükséged van egy kis pénzre, de nem tudod, hogy melyik bankhoz fordulj kölcsönért? Összeszedtünk a nagyobb bankok legjobb ajánlatait és megmutatjuk, hogy mire figyelj oda a szerződés aláírásakor.

Alig változott a személyi kölcsönök piaca az elmúlt néhány hónapban, még a kamatcsökkentések hatására sem nagyon látszik. A legolcsóbb banki ajánlatok nincsenek sokkal 20 százalékos THM alatt, de a meglévő drága hiteleket így is érdemes lehet kiváltani személyi kölcsönből.

Akár több millió forint esetén is érdemes személyi kölcsönt kérni, de a magasabb hitelösszeg esetén és hosszabb futamidőre érdemes összehasonlítani a jelzáloghitel ajánlatokkal. Fedezetként felajánlható ingatlan nélkül persze ez nem lehetséges, de akinek van háza, lakása az is dönthet a személyi kölcsön mellett, hiszen nincs hónapos ügyintézési idő és magas kezdeti költség.

Elsőnek nézzük meg, hogy 3 évre felvett 1 millió forint mennyit kell visszafizetni.

A legtöbben lakásfelújításra, családi eseményekre, meglévő "drágább" hiteleik kiváltására veszik igénybe, de felhasználhatjuk váratlan kiadásaink rendezésére, vagy akár vállalkozásunkat is beindíthatjuk ezen kölcsön segítségével.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hiteleket a legtöbb esetben a THM értékek alapján lehet összehasonlítani, de a személyi kölcsön esetén érdemes egyedileg kiszámolni ezt az értéket és nem csak a hirdetményekben bízni. Hiszen, ahogy minden személyi kölcsön körképünkkel kapcsolódó cikkünkben leírjuk, a személyi kölcsönök THM-értékét szabály szerint 500 ezer forintra és 3 évre vagy 3 millió forintra és 5 évre kell számolni, ám a prémium kölcsönök többsége jellemzően 500 ezernél magasabb hitelösszegtől igényelhető. A pontos összahasonlításhoz érdemes felkeresni az ezzel foglalkozó oldalakat, ahol személyre szabhatjuk az ajánlatokat, ilyen oldal például a BankRáció.hu is.

A személyi kölcsönöknek egyes bankoknál nincs kezdeti költsége (hitelbírálati díj, folyósítási költség), míg más pénzintézeteknél kisebb összegeket von le a bank, legtöbb esetben a folyósított hitelösszegből. Így pl. 1 millió forint igénylése esetén 960 ezret kapunk kézhez, ha 40 ezer forint a kezdeti költség.

Címkék:
hitel, személyi kölcsön,