Népirtással vádolják a magyar bankokat

Pénzcentrum2012. szeptember 5. 13:35

150 miskolci devizahiteles népirtással vádolja a bankokat. A Borsod Online beszámolója szerint már ennyien írták alá azt a petíciót, amely többek között népirtással, uzsora-bűncselekménnyel, csalással és tiltott szerencsejáték szervezésével vádolják a magyar hitelintézeteket.

A lap írása szerint a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy mit írnak alá. "Nekem az is elég, hogy benne van a hitel szó..." - válaszolta a riporter kérdésére egy épp a tollát előkapó férfi, és írta is alá az interneten is elérhető kiáltványt.


Eddig nem voltak túl sikeresek a perek

Magyarországon az utóbbi hónapokban több pert is indítottak a devizahitelesek bankjaik ellen, eddig kevés sikerrel: legtöbbször az elszámolási árfolyamot és a díjakat érintő kérdésekben adott nekik igazat a bíróság. A témával foglalkozó legutóbbi cikkünkben is egy hasonló perről számoltunk be, akkor egy OTP ügyfél nyert pert az elszámolási árfolyamok kérdésében.

Azok a perek sem jártak eddig sikerrel, melyek a kamatok kedvezőtlen módosítása miatt indultak a bankok ellen, erről is beszámoltunk korábbi cikkeinkben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A miskolci szerveződés sikerében épp a fentiek - és a vádak megkérdőjelezhetősége miatt - vélhetőleg kevés devizahitelesek hisz igazán, igaz, egy aláírással viszont minden indulatos adós könnyen támogat hasonló célokat.

Címkék: