OTP-hitelesek: itt a nagy bejelentés

Pénzcentrum2012. június 12. 15:12

Az OTP Bank friss statisztikái szerint folyamatosan emelkedik a gyűjtőszámlahitelre (azaz az árfolyamgátra) jelentkező ügyfelek száma. Az igénylések felgyorsítása érdekében az augusztusi határidőt megelőzően, már 2012. június 13-tól igényelhetik a konstrukciót a - nem közszférában dolgozó - szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek is. Az időpont módosítást követően az OTP Banknál már minden jogosult igénybe veheti a gyűjtőszámlahitel kedvezményeit.

Az OTP Bank fiókjaiban naponta több százan érdeklődnek az árfolyamgát konstrukció iránt, sőt a 2012. áprilisi indulás óta már több ezren kötöttek szerződést a bank ügyfelei közül. Az igénylések felfutása elsősorban annak tudható be, hogy az OTP Bank a Magyar Bankszövetség ajánlásainak megfelelően a jogszabályban meghatározott 2012. június 1-jei időpont helyett már 2012. május 2-től befogadta a nem közszférában dolgozó, lakáscélú ingatlanfedezetű hitellel rendelkező ügyfelei kérelmét.

Az OTP Bank a konstrukcióval kapcsolatban felmérést is készített az érintett, de a gyűjtőszámlahitelt eddig még nem igénylő ügyfelei körében. Ebből kiderült, hogy az ügyfelek egyik fele még kivár, illetve eddig nem volt ideje foglalkozni ezzel a kérdéssel. Másik részük viszont azért nem igényelte még az árfolyamgátat, mert a jogszabályban meghatározott időbeli korlátok miatt még nem volt jogosult a gyűjtőszámlahitel igénylésére. A megkérdezett ügyfelek 80%-a nyilatkozta azt, hogy a jövőben kívánja felkeresni bankját, hogy személyesen tájékozódjon az árfolyamgátról. Ezen ügyfelek 60%-a tervezi is, hogy ezt a konstrukciót választja.

Épp ezért, az ügyfelek igényeire reagálva az OTP Bank már 2012. június 13-tól befogadja valamennyi, az árfolyamgátra jelentkező ügyfele kérelmét. Ezen időpontot követően tehát már a nem közszférában dolgozó, szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek is kérhetik a konstrukciót.

Az OTP Bank Magyarország legnagyobb hitelintézete, ezért felelőssége tudatában mindent megtesz a minél gördülékenyebb ügyfélkiszolgálás érdekében. Az ügyfeleknek érdemes előzetesen tájékozódniuk a bank honlapján, illetve érdeklődni a telefonos ügyfélszolgálaton, ahol időpontfoglalásra is lehetőség nyílik. Kérésre az OTP Bank a szükséges nyomtatványokat el is postázza ügyfeleinek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amennyiben szélsőséges mértékben megnövekedne az ügyfélforgalom a fiókokban, úgy az OTP Bank visszaáll a jogszabályi határidőknek megfelelő ügyfélkiszolgálásra, azaz a szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező, nem közszférás ügyfelek kérelmét csak 2012. szeptember 1-jétől fogadja be.

Címkék: