Frankhiteles vagyok, mivel jár a rögzítés? - A kalkulátor kidobta!

Pénzcentrum2011. augusztus 1. 17:32

A kalkulátor, 235-ös árfolyam "Árfolyamrögzítő kalkulátor" érhető el mától a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján. A nehézségekkel küzdő (de 90 napos késedelembe még nem esett) adósoknak így könnyebb dolguk lesz a 3 évig várható törlesztőrészlet, a gyűjtőszámlán felhalmozódó tartozás és a 3 év letelte után megnövekvő törlesztő kiszámolásakor. Mi is megnéztük, hogy a kalkulátor szerint mire számíthatnak.

A devizahiteleseknek szeptember 1.-jétől van lehetőségük belépni az állami árfolyam-védőernyő alá, ahol 180 forintos frank árfolyamon törleszthetik tartozásaikat 3 évig. Kiszámoltuk, 235-ös, 270-es és 200 forintos átlagárfolyam esetén milyen jövőbeni törlesztőkkel és felhalmozott forinttartozással szembesülhetnek majd a hitelesek.

>>Árfolyamrögzítő kalkulátor<<


A kalkuláció során feltételeztük, hogy az árfolyamrögzítés ideje alatt a gyűjtőszámlán 6 százalékos kamattal gyarapodik a tartozásunk, a védelem lejárta után pedig 10 százalékkal. Mindezen feltételezések mellett 3 lehetséges jövőbeni árfolyam mellett is megnéztük, mi történik a most fennálló 8 millió forintos tartozásunkkal.

Ki veheti ígénybe az árfolyamrögzítést?>>Kattints!>>

A táblázatokban a THM-ek és hátralévő futamidők függvényében mutatjuk be, miként alakulnak a havi összegek és az elkülönített számlán felhalmozott tartozás. Már 235-ös (jelenlegi) árfolyamon is 1 millió közeli tartozást tudunk felhalmozni. Mindezt egy átlagosnak mondható 15 év hátralévő futamidő esetén, 9 százalékos THM mellett.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


A hátralévő futamidő függvényében csökken a jelenlegi és a 3 év utáni törlesztőkben végbemenő ugrás is. Akinek csupán 5 éve van hátra hiteléből az másfélszeres törlesztő emelkedést is elkönyvelhet a védelem lejárta után. Kisebb, 22 százalékos emelkedés várható 10 év futamidő esetén.

 

Pesszimista: 270-es, optimista 200-as árfolyam

Címkék: