Remény? Megkönnyebülhetnek a frankhitelesek

Pénzcentrum2011. június 21. 20:32

Egész nap kitartott, sőt fokozódott a globálisan javuló nemzetközi befektetői hangulat, így a forint fokozatosan erősödni tudott a vezető devizákkal szemben. Ez a frankkal szemben késő délutánra újra kissé 220 alatti árfolyamot eredményezett. Erre múlt szerda óta kellett várniuk a frankhiteleseknek.

A nemzetközi befektetői hangulat javulását nem akadályozta meg az, hogy a ma este (magyar idő szerint 11 óra körül) sorra kerülő görög parlamenti bizalmi szavazás továbbra is hordoz magában kockázatokat, illetve a kormány támogatása sem feltétlenül jelenti azt, hogy gond nélkül elfogadja a törvényhozás a következő két hétben a nemzetközi hitelezők által elvárt megszorító csomagot.

A kedvező hangulatban a forint a reggeli 268-ról 266,5 közelébe erősödött az euróval szemben a bankközi piacon.

A svájci frank továbbra sem gyengült az euróval szemben, azaz a háttérben az eurózóna adósságválságával kapcsolatos befektetői aggodalmak továbbra is ott vannak. A frank stabilitása és a forint ereje együttesen azt eredményezte, hogy a reggeli 221 körüli frank/forint jegyzések késő délutánra minimálisan a 220-as szint alá süllyedtek a bankközi piacon.

 

Címkék: