Emelt díjas hitelnyújtás: újabb átverés a neten

Pénzcentrum2011. június 14. 10:02

Kezes, fedezet nélkül is akár 5 millió forintot ígért egy mára nem működő internetes oldalon pár cseh nyerészkedő. A trükk egészen egyszerű, a BLUE FINANCIAL Ltd. gyors hitelt ígért mindenkinek, amit igényelni egy "kék" vonalon lehetett, asszociálva ezzel az alacsony költséggel hívható telefonszámokra. De a honlapon egy kicsit tovább böngészve megtalálhattuk, hogy bizony a hívás nemhogy nem ingyenes, 625 forintba kerül percenként- írja az Index.

Ha ma próbáljuk felkeresni a kékhitel oldalát már csak egy hibaüzenet fogad minket, miszerint az oldal pillanatnyilag nem elérhető. Persze több fórumbejegyzés, panaszlevél és PSZÁF bejelentés is született az ügyből, de ezek már nem segítenek a pórul jártakon. A telefonos "ügyintézés" eltarthat akár 45 percig is, mialatt a telefonszámla már 30 forint körülire duzzad.

A felügyelet piacfelügyeleti eljárást folytat az ügy kapcsán, ami a tavasz elején indult - közölte a lap kérdésére Binder István a PSZÁF szóvivője. Az álomhitelt ígérő cég hirdetését olvasva egyből feltűnhetnek a az irreális feltételek, akár állás, kezes vagy fedezet nélkül ígérnek 5 millió forintot. Ez alapján akárki meggazdagodhatna, hiszen ilyen feltételekkel a hajléktalanok nevére felvett kölcsön a világ legnagyobb üzletét jelentené. Hiszen 10 embert az utcáról összeszedve, kis jutalékot is adva neki,k rögtön meggazdagodhatnánk. De erre a BLUE FINANCIAL Ltd. által nincs lehetőség! Figyeljünk fel a hasonló fe

 

Címkék:
panaszlevél,